Aktuális

Tanulj pénzért, hogy aztán munkanélküli lehess?

Nem akarsz tiltólistás iskolákat? Nem akarsz vagyonokat fizetni közepes szintű oktatásért? Biztos akarsz lenni abban, hogy a gyereked nem csak melegedni jár suliba? Létezik egy olyan Faliújság, amelynek a célja, hogy mindenki úgy és azt tanulhasson ahogyan és amit akar.

„Potenciális munkanélküli képzés folyik Magyarországon csillagászati összegekért” – vélekedett dr. Kürti Sándor üzletember, aki az iskolakezdés kapcsán mondta el véleményét arról, milyennek is kellene lennie egy jó iskolának. Tény, hogy az Unióban egyre inkább prioritás a közoktatás megreformálása, hiszen a kora gyermekkorban elkezdett képességfejlesztés az első lépés a munkanélküliség leküzdése felé.

Annak ellenére, hogy a szakemberek idehaza és külföldön évtizedek óta egybehangzóan jelzik, hogy társadalmi-gazdasági fejlődés a XXI. században elképzelhetetlen az iskolai gyakorlat korszerűsítése nélkül, sajnos a közoktatás minőségének kérdése Magyarországon még az utóbbi évtizedekben sem vált kulcskérdéssé a közvélemény számára.

Pedig az oktatás megújításában valóban érintett és érdekelt mindenki: az iskolába járó gyerekek és szüleik, az őket tanító pedagógusok és intézményvezetők. Be kell látni, hogy együttműködésük nélkül, társadalmi konszenzus hiányában az oktatás és nevelés ügye nem újítható meg.

Munkanélküli képzés Magyarországon pénzért

A www.joiskolat.hu oldalon a tanév kezdetével elindult egy olyan Faliújság, amelyen – a közös gondolkodás nyitányaként – a közoktatás ügye iránt érzékeny, elkötelezett civilek és szakemberek gondolatait ismerhetjük meg. Mondandójuk direkt összehangolása nélkül is tisztán kivehető kép rajzolódik ki a közoktatás egészének legfontosabb teendőiről. Mert talán az utóbbi 20 esztendő mindannyiunk számára szolgál már annyi tapasztalattal, amely iránytű lehet a közös nevezők megfogalmazásához.

A Jó iskolát! kampány célja elsősorban, hogy felhívja a szülők figyelmét a tudatos iskolaválasztás fontosságára. Egy apró, de fontos lépés lehet annak érdekében is, hogy tudatos választásával a szülők minél szélesebb köre legyen képes és hajlandó részt vállalni az iskolai gyakorlat korszerűsítésének folyamatában, és partnerként részt venni az oktatás megújításában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top