Aktuális

Vigyázat, támadnak a beszélő próbababák!

Az Önkéntes Központ Alapítvány és az Önkéntes Centrumok beszélő próbababákkal kívánják az önkéntesség fontosságára felhívni a figyelmet.

2009-ben indult el az a kétéves Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 5.5.2), Önindító-Önkéntesség Elterjesztése Magyarországon munkacímmel, melynek keretében önkéntes centrumok kialakítása és fejlesztése kezdődött el országos szinten. A program legfontosabb célja, hogy megfelelő infrastruktúra jöjjön létre országosan az önkéntesség elterjesztésére és támogatására.

Gizi & Jenő
Gizi & Jenő

 

Az Önkéntes kampány következő állomásai – Szolnok szeptember 4-5.
Debrecen, szeptember 24-25.
Zalaegerszeg, október közepe

Az első budapesti gerilla-akció után most folytatódik a szokatlan kampány: Gizi és Jenő, a két próbababa először Szolnokon, majd Debrecenben és Zalaegerszegen hívják fel a figyelmet az Önindító programra.
Gizi és Jenő szimbolikus, önmagukban élettelen tárgyak, melyeket a segítségnyújtás, önkéntesség, jó szándék vezérelte cselekedettel életre kelthet. A kampány üzenete, hogy egy ötletes megoldással éreztesse: bárkiből lehet önkéntes!
Gizi és Jenő egy padon üldögélve várják a melléjük gyanútlanul letelepedő megfáradt járókelőket, akiket megszólítanak (egy beépített mikrofon segítségével) és beszélgetni kezdenek velük arról, mi is az önkéntesség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top