Aktuális

Meghalt az Afganisztánban megsérült magyar katona

Elhunyt az a 37 éves magyar katona is, aki az augusztus végén történt afganisztáni támadásban sebesült meg.

Meghalt az Afganisztánban megsérült magyar katona Kolozsvári György zászlóst az afganisztáni orvtámadás legsúlyosabb sérültjét a világszínvonalú orvosi ellátás sem menthette meg. A Mazar-e Sharif-i katonai kórházból augusztus 25-én került a folyamatosan öntudatlan állapotban lévő sérült a Honvédkórházba, ahol az intenzív ápolás ellenére is romlottak életfunkciói. A repesz ütötte sebek végzetesnek bizonyultak. A 37 éves hivatásos zászlós szíve 2010. szeptember 7-én reggel utolsót dobbant – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleménye.

Kolozsvári György zászlós augusztus 23-án sebesült meg életveszélyesen, amikor a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának 8. váltásából haza indulók első konvoját orvtámadás érte. Ekkor esett el Pappné Ábrahám Judit, posztumusz hadnagy, a Magyar Honvédség hősi halottja. Két bajtársa pedig nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

/Képünk illusztráció/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top