Aktuális

Jobb levegőt ígérnek a következő napokra

A 2010-es Európai Mobilitási Hét átfogó témája az egészség és a mobilitás, melynek idei jelmondata: "Közlekedj okosabban, élj egészségesebben".
Jobb levegőt ígérnek a következő napokraLéteznek élhető, innovatív európai városok –  Katt ide, ha érdekelnek a mi kedvenceink!

Az utóbbi évek jelentős gépjárműforgalom-növekedése, elsődlegesen a városokban, a polgárok heves tiltakozását váltotta ki az általa okozott zaj, levegőszennyezés és zsúfoltság miatt.
A gépjárművek, különösen a személyautók túlzott városi használata komoly egészségügyi kockázatokat okoz. Ezért lett az Európai Mobilitási Hét idei központi mottója a „Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!” jelmondat.
Jobb  levegőt ígér Budapest 2010. szeptember 18-19-én, mint a benzingőzös hétköznapokon. Az Európai Mobilitási Héten sétálhatunk fővárosunk autómentes útjain.

Jobb levegőt ígérnek a következő napokraAz Európai Mobilitási Hét programjai
Szeptember 18-19-én
, szombaton Világörökség-nézőbe invitálunk, délelőtt 10 órakor kezdődnek a műsorok az Andrássy úton. A Zöld Korzó Fesztiválon kerék-várossal találkozunk a Bajcsy-Zsilinszky útnál, majd az Opera környékén a fővárosi kőszínházak és alternatív színházak Évadnyitó Fesztiválja szórakoztatja este 10-ig a közönséget. Nézelődhetünk, vásárolhatunk a népi iparművészeti kirakodó vásáron. Ismerkedhetünk  napelemes és lábbal hajtott, elektromos és hibrid autókkal,  kerékpáros Bringó-hintóval tekerhetünk végig a főváros leghosszabb „zöld sugárútján”. Vasárnap Tekerj velünk! – tánc az Andrássy úton!  Az egész napos korzózásban elfáradtak az úton kizöldült gyepszőnyegre heveredhetnek, miközben kemencés lángossal csillapíthatják éhüket és frissen csapolt sörrel olthatják szomjukat.
Kedden, 21-én Alternatív Autó Bemutató a Nyugati téri óránál, melynek keretében Magyarországon először lesz látható az új Toyota Plug-in Prius, valamint a Prius III. és az Auris, a Full Hybrid autó. Szerdán, 22-én az Európai Autómentes Napon Körúti Piknikre hívunk mindenkit, a Margit-hídtól a Nyugati térig, ahol korszerű buszok bemutatóján ismerkedhetünk a jövő közösségi közlekedési járműveivel.

Bővebben az Európai Mobilitási hétről itt olvashatsz! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top