Aktuális

Csecsemővel a parlamentbe

Másfél hónapos kislányával érkezett munkahelyére, az Európai Parlamentbe egy olasz képviselőnő, hogy részt vegyen a testület plenáris ülésén.

Csecsemővel a parlamentbeAz ülésteremben nagy feltűnést váltott ki a hordozókendőbe bújtatott babával érkező Licia Ronzulli, s képviselőtársai nagy tapssal jutalmazták, mielőtt felszólalásában nagyobb jogokat követelt a nőknek.
“Mint jelkép vagyok itt kislányommal, Vittoriával, hogy gondoljunk minden nőre, aki nem tudja nyugodtan összeegyeztetni a terhességet és a munkát, a szakmai pályafutást és a családi életet.

Azt szeretném, hogy az európai intézmények törődjenek többet ezzel a témával, kezdve az Európai Parlamenttel, hogy mindnyájan jól össze tudjuk hangolni két életünket” – mondta a 35 éves Licia Ronzulli.
A politikusnő korábban Bangladesben és Milánóban dolgozott ápolónőként, jelenleg a környezetvédelem, egészségügy és az élelmiszer-biztonsági bizottság tagja Strasbourgban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top