Aktuális

A férfiakat nem érdekli a magas sarkú

Brit kutatók szerint a férfiaknak gyakorlatilag fel sem tűnik, hogy a nők magas sarkú cipőben vannak. Éppen ezért azok, akik csak a férfiak kedvéért bújnának a cipőbe, felesleges kínlódásnak teszik ki saját magukat. A hírt Soma Mamagésa kommentálja.

A hír: A férfiakat nem hozza lázba a magas sarkú
A Northumbria Egyetem tudósai 18 és 35 év közötti nőket járattak a férfiak előtt lapos és magas sarkú cipőkben. A kutatók ezt követően megkérdezték a férfiakból álló zsűrit, hogy szerintük melyik nő volt magas sarkúban. A férfiaknak a beszámolók szerint erről fogalmuk sem volt. A The Daily Telegraph című brit lap beszámolt arról is, hogy a kutatók szerint a felmérés rámutat arra: a nők teljesen feleslegesen költenek a kényelmetlen, ráadásul balesetveszélyes magas sarkú cipőkre.

Nem segíti a párválasztást a magassarkú

 
Különvélemény Soma Mamagésától
Még ha csak kényelmetlen és balesetveszélyes lenne! De egészségkárosító is. Az éveken át rendszeresen hordott magas sarkú konkrétan lerövidíti a lábszárizmokat, ezt a saját káromon tanultam meg. Mivel rendszeresen fájt a hátam alsó szakasza, körülbelül 10 éve alaposan kivizsgáltattam magam. Ahogy vizsgált a doktornő, szinte azonnal rákérdezett: hány éve és milyen rendszerességgel hord magas sarkút? Kb. 20 éves korom óta, és szinte állandóan. (Még a szobapapucsomnak is legalább 6-8 centis sarka volt.)
„Ez meglátszik! Lerövidültek a lábszárizmai, és ez is okozza a hátfájást” – válaszolta. (Akkor derült ki az is, hogy van egy pluszlengőbordapárom, tehát sámán vagyok – vontam le a következtetést. Azóta egyébként jógával nyújtom magam.) S bár otthon azóta már járok laposban is, továbbra is rendületlenül hordom a magas sarkú cipőket.

Nem segíti a párválasztást a magassarkúÉs miért? Mert én nőiesebbnek, szexibbnek érzem magam benne. Más testérzetet és énképet ad egy magas sarkú, mint egy lapos, és erről már jó néhányszor beszélgettem nőkkel, akik ugyanezen a véleményen vannak. Leegyszerűsítve: magas sarkúban egy nő valahogy „nőbbnek” érzi magát. Tehát nem a magas sarkú van a férfiért (aki első ránézésre nyilván nem a cipősarkat fogja stírölni), hanem a nőnek az ezáltal okozott érzése.

És milyennek érezzük benne magunkat? A magas sarok megnyújtja a lábat, kecsesebbé teszi a nőt. Ha igen magas a tűsarok, még védtelenebbé, kiszolgáltatottabbá is. Ezt persze lehet fokozni, ahogy tették is generációkon át a lábkisebbítő keleti nők, akik konkrétan mozgáskorlátozottá nyomorították magukat. Nyilván nem az állandóan fájó, gyulladt, beteg, torzó lábfejek tetszettek a férfiaknak (önmagában ez taszító látvány), hanem a nők alárendeltségére való igyekezet. Így ugyanis egy életen át a férfi kiszolgáltatottja lehetett egy ilyen nő, akiről folyamatosan gondoskodni kellett, és még csak elszökni sem tudott. Egy 10 centis tűsarkon tipegő nő szintén labilis lábakon áll – bár a néhány éve megrendezésre kerülő magas sarkúban való futóversenyek épp ezt a tézist próbálják megdönteni. Vicces…

 A férfiakat nem érdekli a magassarkúMitől vonzó a női arc? Itt eláruljuk a titkot! 

A statisztikákkal úgy vagyok, hogy hiszem is, meg nem is. Nem tudjuk például, hogy mennyi ideig nézték ezeket a nőket a zsűriben levő férfiak. Teljesen logikus, hogy az első néhány percben el sem jutnak a cipőig. De amikor eltöltöttek egy bizonyos időt együtt, túl vannak az egymás vizuális felfedezésén, akkor azt tapasztaltam, hogy igenis számít az, hogy egy nő mennyire öltözködik nőiesen. A magas sarkúnak sok esetben pedig már csak a férfi magassága miatt is jelentősége van! Hány filmben és klipben láttuk már azt a sztereotip snittet, amikor a luxusautóból kilépő nőből először csak a lábát, konkrétan a tűsarkú cipőjét pillantjuk meg! Nem is tudom, hogy láttam-e már valaha a szexualitást szándékosan megjelenítő képen nőt lapos sarkúban… Nem ugrik be. Lehet, hogy van ilyen, de hogy nem jellemző, az tuti. Nekem volt cipőfetisiszta pasim, aki rendszeresen kérte, hogy szex közben vegyem fel a tűsarkút. (Nyilván a szeretkezés egy adott pontján persze semmi nem számít, kilép az ember a fizikai síkról, a test is „csak” eszköz lesz…) Azt viszont elhiszem, hogy a párválasztáshoz semmi köze a sarokméretnek. Úgyhogy, lányok, tényleg, akár lentebb is ereszkedhetünk!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top