Aktuális

Sorozatgyilkos ölte meg a magyar diáklányt?

Brutális kegyetlenséggel kivégeztek egy tizenöt esztendős magyar diáklányt Vancouverben. Szendrei Laura fejét egy baseballütővel verték szét. A környéken több támadás is történt a közelmúltban, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy esetleg sorozatgyilkos vadászik fiatal lányokra.

Vérfagyasztó sikoly hallatszott a vancouveri Mackie Parkban. Egy rettegő fiatal lány utolsó segélykiáltása. Reménytelenül.
A magyar származású, egy vancouveri középiskolában tanuló Szendrei Laura a parkban találkozott volna barátaival, de számára már nem adatott meg több kedélyes, gondtalan beszélgetés. Laurát ugyanis egy baseballütővel kivégezte a gyilkosa. A lány vérben úszó tetemére barátai találtak rá, és azonnal értesítették a rendőrséget.

Szendrei Laura
Szendrei Laura; forrás: Vancouver Sun
Forrás: Forrás: Vancouver Sun
Forrás: Vancouver Sun

– Három ütést mértek a fejére egy baseballütővel, komoly agykárosodást szenvedett. Megműtötték, de az agy visszafordíthatatlan sérülése miatt nem tudott volna normális életet élni, ezért vasárnap reggel 9 óra 15 perckor a szülők engedélyezték, hogy lekapcsolják a gépekről – nyilatkozta a Vancouver Sunnak a nyomozást végző rendőr. 

Internetes naplójában Laura egyik barátnője mély fájdalmáról számolt be:
„Nem hiszem el, hogy elmentél! Olyan sokunk életére hatottál, jobbá tettél minket. Miért kellett meghalnod? Milyen beteg, gonosz emberi elme tehette veled ezt? Már az én szívem is alig dobog, hogy elmentél!”

Gyászoló barátok
Gyászoló barátok
Forrás: Vancouver Sun

A veszteséget a szülők sem képesek feldolgozni. Az édesapa, Michael Szendrei zokogva csupán annyit nyilatkozott: „Vissza akarom kapni a lányomat.” 

A rendőrség nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Egyes hírek szerint egy tinédzserfiút keresnek, akit láttak a helyszínen elfutni, más hírek szerint felmerült annak a lehetősége is, hogy perverz sorozatgyilkos vadászik az iskola környékén, aki a nőknél való sikertelenségét így vezeti le. Bár sokak szerint ennek ellentmond, hogy Laurát nem erőszakolta meg a gyilkosa. 

Laura középiskolája
Laura középiskolája
Forrás: Vancouver Sun

A tinilányt szerdán helyezik örök nyugalomra, barátai egy-egy szál vörös rózsával búcsúztak tőle az iskola előtt. Szülei mindenáron felelősöket keresnek, igaz, elképesztő fájdalmukat az igazságszolgáltatás csupán jottányit enyhítheti. Mosolygós, gyönyörű lányukat már semmi sem hozza vissza.

Forrás: Vancouver Sun
Forrás: Vancouver Sun

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top