nlc.hu
Aktuális
Nők Lapja – Olvasóink kérdeznek, szavaznak, leveleznek

Nők Lapja – Olvasóink kérdeznek, szavaznak, leveleznek

Kedves Olvasók! Most induló rovatunkat reményeink szerint hétről hétre ti írjátok majd. Kérünk titeket, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkhöz a Fórumon, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől! Kíváncsian várjuk leveleiket és e-mailjeiket!

Nők Lapja-felvetés: „Te mivel serkentenéd a gyermekvállalási kedvet?”

Fórumardian: „Csak azokban az országokban születik több gyerek, ahol elegendő bölcsőde és óvoda van, és ahol igazságosabb a férfi-női munkamegosztás, mint például a skandináv országokban.”


Alma latina: „
Szerintem egyik napról a másikra nem lehet megépíteni a megfelelő mennyiségű bölcsit és ovit. Viszont a korkedvezményes nyugdíj a nők esetében, ami azt célozza, hogy segíteni tudjanak a leendő unokák felügyeletében, jó áthidaló ötlet.”

haramatka: „Nem hiszem, hogy a gyermekvállalási kedvet bármilyen eszközzel elő lehet mozdítani. Valaki vagy akar gyereket, vagy nem. Én harminc vagyok, nincs gyerekem, és nem is akarok. Nem kötődik ez munkához, egzisztenciához stb. Egyszerűen nem vagyok rá alkalmas, soha nem is szerettem volna.”

vérmatska: „A megoldás az egykeresős modell visszaállítása. Keressen annyit az apa, hogy el tudja tartani a feleségét és születendő gyermekeit.”

Marharépa: „Részmunkaidő, támogatással! Pl. járulékokkal, hogy megérje a munkáltatónak is ebben gondolkodni.”

szösz mösz: „A fiatalok lakáshoz jutását kéne támogatni, különösen azokét, akik gyereket vállalnak. Sajnos a szociálpolitikai kedvezményt megszüntette az előző kormány, remélem, hamarosan lesz valami hasonló.”

csillagviki: „Mit tartanék megoldásnak? A családi adózást. Azt, hogy ha gyereket nevelsz, több maradhasson nálad abból, amit megkerestél. Aztán, hogy ebből a pluszból bébiszittert tartasz, vagy úgy döntesz, hogy az anya/apa félállásba megy, esetleg pár évre otthon marad, az a család saját döntése lehessen.”

Matanna: „A hozzáállást kellene helyrerakni a médiában és a kultúrában. És kiemelten a férfiakra kellene koncentrálni, mert a nők között kevesebb, aki saját döntésből nem vállal gyereket, sok esetben inkább arról van szó, hogy egyedül nem mer…”

Szólj hozzá te is topikunkhoz ITT.

 

 

Olvasói kommentár levelesládánkból


A 15. héten megjelent, A pornó, a férjem és én című cikkünkre érkezett a következő vélemény:

Fórum

Hiányzik a csábítás!

Érdemes lenne megkérdezni erről a témáról férfinemet is. Mi, férfiak ugyanis nem „agyban” gerjedünk a szexre, mint a nők, hanem az érzékszerveink, főleg a látvány hatására. Tehát a feleségeknek időnként jó volna elővenniük a szexis fehérneműiket, és akkor a párjuk talán újra megkívánná őket. Persze beszélhetnénk ennek az ellenpárjáról is, hogy a férfi pedig hódítson, de most arról volt szó, hogy a nőnek mit érdemes megtennie azért, hogy a férfi ne pornót és szexmagazinokat nézzen, és egyedül, titokban „önzősködjön”. Szerintem nem ártana megkérdezni a férjet, hogy miért nézi ezeket a videókat, mit nem kap meg otthon?

Kozma Csaba

Van-e szavatosság az élő növényre?

Szakértőink – jogász, adótanácsadó, hitelügyintéző, fogyasztóvédő – minden héten várják kérdéseiteket!

Kérdés: Két hete vettem egy krizantémtövet, elültettem, rendben fejlődött egy hétig. Aztán varázsütésre sorvadni kezdett. Visszavihetem? Mire hivatkozzak? Csere vagy pénzvisszafizetés lehetséges?

Válasz: 1000 Ft árhatár alatt nem lehet visszafizetést kérni. De ha a virágtövet visszaviszi – ezzel bizonyítva, hogy nem a gondozás hiánya miatt van pusztulóban -, magára valamit is adó kertészet (egy hónapon belül legalábbis) fog adni cserébe egy hasonló értékű másik növényt. Hivatkozzon ránk!

Kérdés: Év elején váltunk el, három kiskorú gyermekünk van. Ebből hozzám került kettő, az édesapjával maradt egy. Hogyan osztják el ilyenkor a családi pótlékot, és kihez forduljak, hogy elintézzem? Nem csökken-e ezek után az egy gyerek után járó pótlék összege?

Dr. Magyari Csilla ügyvéd válasza: Családi pótlék csak a saját háztartásban nevelt gyermek után jár. Ha a munkahelyen nincs családi pótlék kifizetőhely, a gyermekek elhelyezésében történt változást az Államkincstár Regionális Igazgatóságán kell bejelenteni. Az egyedülálló szülő utáni kedvezmények mindkét szülőnek járnak, így a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény is.

Női titkok: Mi használ menopauza ellen?

Házasságban élő nő vagyok, két felnőtt gyermekem van. A szüleinket már eltemettük, itt maradtunk ketten a párommal. S a „hormonjaink” csökkenésével. (A férfiakat is megviseli a klimax, nehéz velük.) A panaszaim megszüntetésére hormonpótló gyógyszereket ajánlottak, de a testi bajoknál a lelkieket súlyosabbaknak érzem. Nagy űrt hagyott bennem családtagjaim kirepülése. Tudom, jót tenne egy női közösség, ahol a gondjaimat megbeszélhetném, de hol keressem? Volt egy klub, csakhogy méregdrágán, és a tanfolyamokkal ugyanez a helyzet. Kérem, aki tud elfogadó, ingyenes női kört, esetleg kedve van ilyet szervezni, írjon nekem! csakimariann@citromail.hu

Barátot keresek

Tisztelt Szerkesztőség!

Kitartó olvasója vagyok a Nők Lapjának, s véleményem szerint önök nagyon sokat segítenek a közvetítésükkel. Kérem, helyezzék el hirdetésemet:

Budapesti, humándiplomás, hatvanas barátnőt, barátnőket keres wellness-programokhoz, más kikapcsolódáshoz – hasonló budapesti hölgy. E-mail címem: mirage23@chello.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top