Aktuális

Kipróbálnál egy elektromos autót?

Nemsokára a villanyautók is megjelenhetnek az autókölcsönzők kínálatában, így akár kölcsönzött autóval is megtehetünk 100 kilométert csupán 410 forintból.
Partnerségi megállapodást írt alá a Europcar autókölcsönző, a francia autógyártóval, a PSA-val. Ennek nyomán a kölcsönző 2011-től már villanyautókat is kínál majd ügyfelei számára. A járművek természetesen a PSA-tól érkeznek, a Peugeot iOn és a Citroën C-Zero képében.   

Arról egyelőre nem számoltak be, hogy mennyi autó szerepel majd, a flottában, de a Europcar az összes európai, azaz 2500 telephelyén kialakítja az elektromos autók töltéséhez szükséges infrastruktúrát, ami azért sejteti.

Elsősorban városi használatra találták ki az Mitsubishi i-MiEV alapján készült autókat, így ideális lehet bérautónak is. A négyszemélyes jármű 3,48 méter hosszú, fordulósugara 4,5 méter, csomagtartója 166 liter.

Villanymotorja 64 lóerős, ugyanakkor 180 Nm nyomatékot produkál. Százra 15 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 130 km/óra. Egyetlen feltöltéssel 150 kilométer képes megtenni. De ez felénk elégnek tűnik, a PSA felmérése szerint Európában a hétköznap megtett autóutak 70%-a a napi 30 kilométert sem éri el, 95%-a pedig 85 km alatt marad.

A gyártó adatai szerint az autó fenntartási költsége 100 km-enként mindössze kb. 1,5 euró, azaz 410 forint, vagyis az üzemanyagköltsége jóval kisebb, mint egy hagyományos autónak.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top