Aktuális

Vörösiszap – komoly bajban az állatok is

A katasztrófa sújtotta területről több állatvédő szervezet menti a két- és négylábú állatokat. Helyszíni tudósítónk képei magukért beszélnek…

Az állatok nagy része súlyos sérüléseket szenvedett, kórházi ellátásra szorul, és csak pár nap, pár hét múlva kerülhetnek ideiglenes befogadókhoz. Sajnos vannak olyan állatok is, amelyek a gondos ápolás ellenére nem érték meg a másnapot. Az állatok egy részét visszavárják gazdáik, amint megfelelő körülményeket tudnak biztosítani nekik, sokukról azonban gazdáiknak nehéz szívvel és zokogva le kellett mondaniuk, mert egyszerűen a saját jövőjüket nem látják biztosítottnak, nemhogy az állataikról gondoskodni tudjanak. Ezek az állatok örökbe fogadó gazdákat keresnek majd. Minden állat, amelyet elhoznak az állatvédők, bekerül egy adatbázisba, hogy nyomon lehessen követni sorsukat.

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

A mentés koordinálására létrejött egy fórum. Ide felkerülnek a segítségre váró állatok, a mentésben részt vevő szervezetek elérhetőségei, számlaszáma, a bevállalt állatok száma, fényképeik, állapotukról leírás.

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt
Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

Az állatvédőknek egyelőre ezekre a dolgokra van a legnagyobb szükségük:
– Törülközők. (Minden kutyát többször meg kell fürdetni.)
– Puha takarók. (Sok kutyának teljesen le kellett nyírni a szőrét az égési sérülések miatt.)
– Kutyaeledel – száraz és konzerv is! (Sok kutya nyelve fel van hólyagosodva, alig tudnak enni, nyelni.)
– Macskaalom.
– A takarításhoz lapátra, seprűre, talicskára, kannára, ecetes tisztítószerre, esőkabátra, esőköpenyre, maszkra, gumikesztyűre, gumicsizmára van szükség.
– Nagyon nagy szükség van továbbá meleg ruhára a helybélieknek (gyerekruhák, felnőttruhák egyaránt), tartós élelmiszerre és fertőtlenítőszerre.

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

Ideiglenes befogadók jelentkezését is várják
A menhelyeken ennyi sérült állatot nem tudnak elhelyezni, a lenyírt állatokat kinti kennelekben elhelyezni nem lehet télen!

Ideiglenes befogadók jelentkezhetnek a Lelencnél: info@lelenc.hu, a Noénál: info@noeallatotthon.hu, a Rexnél: rexiroda@rex.hu, vagy telefonon Lakos Györgynél a 30/507-2062-es számon a nap bármely szakában.

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

Forrás: Lovasok.hu/Nők Lapja Cafe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top