Aktuális

Megvert nőket védelmez a pesti Terminátor

Nemes feladatot vállalt magára egy nagydarab, csupa szív pesti férfi. Balázs Gyula megalapította a Családőr Egyesületet, amely bántalmazott nőknek nyújt védelmet. Gyula az államtól nem kap támogatást, és a gyámügy sem ajánlja őt a megvert, bántalmazott nőknek, pedig jó véleménnyel vannak róla.
Fotó: Bors, Végh István
Fotó: Végh István

A pesti Terminátor – csak így nevezik rokonai, ismerősei Balázs Gyulát.

A nagydarab, jóindulatú mackó arra tette fel az életét, hogy nőket mentsen meg. A Gyula által alapított Családőr Egyesület karitatív módon működik, hiszen nem támogatja őket az állam, óránként mindössze száz forintot kérnek a segítségükért – írta meg a Bors. 

– Több nőt védtem már sikeresen. Jó szándékból teszem, hiszen nincsenek szponzoraim, és hirdetni sem tudom magam – mondja Gyula. – Azért hoztam létre ezt az egyesületet, mert rengeteg nőt ér családon belüli erőszak, és a rendőrség általában tehetetlen. Magyarországon hetente hal meg egy asszony a feldühödött férje miatt.

Noha a gyámügy elismeri, hogy Gyula nagyon jól dolgozik, és segítségére van a bántalmazott nőknek, nem ajánlják, nem támogatják.

Hogy miért? Azt senki sem tudja. 

Gyula most egy háromgyermekes édesanyát védelmez, akit exférje évek óta zaklat, bántalmaz. Az elmúlt két évben csupán egyszer sikerült elérnie, hogy távoltartási végzést hozzanak exférje ellen – pedig többször járt a rendőrségen –, mindössze harminc napra. Nyár vége óta Balázs Gyula kíséri gyermekeit az iskolába, Andreát a munkahelyére. A volt férj ilyenkor is figyeli őket, de nem mer a közelükbe menni.
– Gyula segítségével azonban talán véget érhet ez a rémálom – mondta el az asszony, akinek a szívébe a pesti Terminátor révén visszaköltözött a béke és a nyugalom.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top