Aktuális

Újfajta művészet: koszba firkálás

Minek lemosni az autót, amikor önkifejezésre is fel lehet használni a plusz réteget? A szellemes mondatok vagy festményszerű graffitik az autó ékévé is válhatnak.
Új irodalmi irányzat van elterjedőben Nagy-Britanniában: egyre gyakoribb az autók koszrétegébe írt üzengetés. Vannak, akik művészileg űzik.

A Daily Telegraph című brit lap ezek közül gyűjtött egybe és tett közé kis csokornyit. Akadt olyan kocsi, amelynek mocskát mobiltelefonos SMS helyett használta egy lány: “Befejeztük” – tudatta barátjával, hogy szakított vele. A férfit nemigen viselhette meg a dolog, mert egy hét múlva még mindig ugyanolyan mocskos volt autója, és ugyanolyan jól virított a felirat.

Egy rabszállító furgonra pályafutása összegzését írta valaki: “Összetűzésbe kerültem a törvénnyel. Ő győzött.” A fekete humor kedvelőinek egyike egy “beláthatatlanul” poros kocsira ezt írta: “Hulla van benne!”

Persze a szexuális tartalmú üzenetek sem maradnak el: “Bárcsak az én feleségem volna ilyen mocskos” – írták az egyik autóra, amelyre hamarosan válasz is érkezett egy másik kézírással. “Olyan ő, ha velem van.”

Akad, aki haragjában ragad tollat, azaz ujjat, egy teherautón volt olvasható: “Legközelebb is zárd el nyugodtan az utamat az autóddal, majd felgyújtom.”

 
Újfajta művészet: koszba firkálás

 

Ugyanakkor a poros autókra való írásnak van egy művészi vonala is. Akadnak, akik graffitiket produkálnak a kocsik koszába, így éppen az ellenkezőjét teszik a járművekkel : nem be-, hanem “kikoszolják” azokat.

Ha megnéznének néhány igazán zseniális Reverse Graffitit, ezen a linken megtehetik.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top