Aktuális

Roma gyermekekért küzd az Oscar-díjas színész

Nicolas Cage amerikai filmsztár lesz a díszvendége Romániában annak a jótékonysági bálnak, amelyet a hátrányos helyzetű roma gyerekek oktatásának támogatására rendeznek.

Roma gyermekekért küzd az Oscar-díjas színész Az Oscar-díjas színész október végétől Romániában forgatja a Szellemlovas című misztikus film folytatását. A hollywoodi sztár romániai tartózkodása alatt vesz részt a halloween – a kísértetek és szellemek ünnepe – alkalmából szervezett jótékonysági bálon. Tavaly Ethan Hawke volt az esemény díszvendége.
Romániában mintegy másfél millió roma él, akikkel szemben többnyire előítélettel viseltetik a román társadalom. A roma gyermekek gyakran szorulnak ki az iskolai oktatásból, diszkrimináció sújtja őket és életük szegénységben telik.
Mint Leslie Hawke, Ethan Hawke édesanyja, a bál szervezője emlékeztetett: Cage nagyszülei Olaszországból vándoroltak ki Amerikába “annak idején, amikor rengeteg előítélet élt az olasz bevándorlókkal szemben”.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top