Aktuális

Beoltatod magad és családod influenza ellen?

Nemrég indult rovatunkat reményeink szerint hétről hétre ti írjátok majd. Kérjük, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkre a Fórumban, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!

NŐK LAPJA FELVETÉS

Te beoltatod magad és családod influenza ellen?

Beoltatod magad és családod influenza ellen?Clau77: Szerintem egészséges immunrendszerű embereknek nincs szüksége influenza-oltásra. Megelőzésképpen mi grépfrútmagcsepp-olajat és D-vitamint használunk. Két kisgyermekem van, és tavaly egész évben nem voltak betegek, illetve egyszer volt egy pár napos orrfújásos időszak.

goofy75: El akarják adni a tavalyról megmaradt vakcinát, holott már azt is elmondták, hogy vaklárma volt az egész H1N1-pánik. Szerintem az egész mögött az óriási hasznot húzó gyógyszergyárak állnak. A lejárt vakcinát pedig kérjük szépen nem átcímkézni és nem beadni az embereknek!

zafirka1: Beoltatom magam. A munkahelyem miatt elvileg veszélyeztetett vagyok. Tavaly is megkaptam mindkét oltást, semmi bajom nem lett tőle.

Hesperide: Pár éve, életemben először oltattam influenza ellen. Addig sose voltam influenzás, és azóta sem, de akkor nagyon ramatyul voltam. Nem fogok oltatni. Több orvos is van a családomban, ők sem oltatnak soha.

Milu: Pár éve anyukám úgy döntött, hogy életében először (és utoljára) beoltatja magát influenza ellen, ugyan addig sosem volt influenzás. Abban az évben olyan beteges volt, mint még soha, úgyhogy tavaly fel sem merült egyikünkben sem az oltatás.

petunia: Alapvetően nem vagyok oltásellenes, de az influenzaoltást feleslegesnek tartom. Nem kellően hatásos (a vírus mutálódik szezon közben is), és évről évre ismételni kell.

A heti NL-felvetéshez ITT tudsz te is hozzászólni!

Beoltatod magad és családod influenza ellen?Szólj hozzá!

Tizenkét éve járatom a Nők Lapját, és nemcsak átfutni szoktam, hanem a legtöbb cikket el is olvasom. Örömmel értesültem a Hangolóból, hogy a sztárhíreknek vége. Ennek azért örülök, mert nem szeretem a bulvárt. Véleményem szerint mindenki ott legyen jó, és azt csinálja jól, ami a foglalkozása, hivatása, legyen színész, rendező, modell, akármi. De hogy a magánéletében mit csinál, kivel jár, milyen apa, anya vagy háziasszony, azt hagyjuk meg neki, magának. Pont azért szeretem a Nők Lapját, mert ez az újság nem bulvár. Nagyon kedvelem például a riportokat, sőt a képzelt riportokat is. Remélem, ezután is lesznek!

Vödrös Gizella

 

Hobbi-sarok

Beoltatod magad és családod influenza ellen?Hogyan készül a dinó csontváz?

A fiaim szeretnek a homokozóban régészkedni, ezért készítettem nekik egy kis meglepetést. Kétcentis habszivacslapra jókora dinócsontvázat rajzoltam, és a lap hátuljára néhány mágnest ragasztottam. Majd egy másik lapból kivágtam az őslény méretazonos csontjait, és ezeket is egyenként elláttam mágnesekkel. Amikor elkészültem, elástam a „leletet” a srácok homokozójában, és hagytam, hadd leljenek rá. Nagy volt az öröm! Hamarosan összeállt a mágnestáblán a dinócsontváz. Jó munkát kívánok!

Borsi Kati

Ahol az alapanyagokat beszerezhetik: www.kreativhobby.hu

 Várjuk további ötleteiteket (fotóval), ne felejtsétek el megírni azt sem, hol szereztétek be hobbitokhoz a kellékeket!

 

 

Jogi tanács

Kérdés: Lányom néhány hónapja nagykorú lett. Mivel lisztérzékeny – ami élethosszig tartó betegség -, orvosi felülvizsgálaton kellett részt vennie. Itt megvonták tőle az eddigi összes kedvezményt (utazási stb.) és az emelt összegű családi pótlékot is, mondván nem lett maradandó egészségkárosodása. Persze, hiszen anyagiakat nem kímélve diétáztattuk. Jogos ez?

Beoltatod magad és családod influenza ellen?

Dr. Magyari Csilla ügyvéd válasza: Sajnos, igen. Ha a 18. életévét betöltött személy egészségkárosodása nem éri el az 50 százalékot, akkor nem járnak tovább a támogatások. Az orvosi vizsgálat eredményének felülvizsgálatát az Országos Rehabilitációs Szakértői Intézet lakóhely szerinti regionális igazgatóságánál lehet kérni.

 

Szakértőink – jogász, adótanácsadó, hitelügyintéző, fogyasztóvédő – várják kérdéseiteket!

 

 

NŐI TITKOK: Én már soha nem futhatok?

Nemrégiben nagy alakformálásba kezdtem, mert a várandósság alatt felszedtem néhány kilót. Gondoltam, talán a szexuális életünk is rendbe jön. De most jobban el vagyok keseredve, mint korábban. Ugyanis alig kezdtem bele a futásba, néhány száz méter után éreztem, hogy átnedvesedik a bugyim. A nőgyógyász azt mondja, ez a jelenség szülés után természetes, hordjak betétet, és ne fussak. Számomra ez elfogadhatatlan megoldás. Kihez forduljak a problémámmal?

Egy siófoki édesanya

Ajánljuk figyelmedbe Kriston Andrea egészségtanárt, aki intimtorna-gyakorlataival éppen az ilyen jellegű problémákon igyekszik segíteni.

www.intimtorna.hu

Beoltatod magad és családod influenza ellen?

KERESSÜK…

Találkozó és jubileumi konferencia

A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézete fennállásának 40. évfordulója alkalmából konferenciát rendez 2010. 11. 16-án, ahová szeretettel várja 1960-tól napjainkig végzett hallgatóit!

Jelentkezés az marketing@alumni.uni-corvinus.hu e-mail címen és a http://marketing.uni-corvinus.hu oldalon!

 

Üzenőfal

Minőségi gyerekcipők igényelhetők!

Az Aranyág Alapítvány a pécsi Joya Hungary Kft.-nek köszönhetően 4000 gyermek számára ajánl fel minőségi, egészséges lábtartást biztosító gyerekcipőket. A lábbelik két úton jutnak el a gyerekekhez. A rászorulókhoz az alapítvány küld el 1000 párat. További 3000 pár cipőhöz bárki hozzájuthat, aki regisztrál a Gyerekláb Jótékonysági Programba, egyetért a megelőzés fontosságával, és hajlandó tenni saját gyermeke egészséges fejlődéséért.

A honlap címe: www.gyereklab.hu

Beoltatod magad és családod influenza ellen?Cikkünk a Nők Lapja eheti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Interjú George Clooney-val
  • Anyabank: Módszer, amely spórolni tanítja a családot
  • Gyereket szeretnénk!
  • Gábor Zsa Zsa – A múlt század Paris Hiltona
  • Tamással sülve-főve
  • Sztárok, akik tudják, mi a szegénység  

Előfizetnél a lapra? Itt megteheted!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top