Aktuális

Daganatos gyermekeken segít a jótékonysági üzlet

Kéthetente megújuló árukészlettel várja a vásárlókat az a pécsi üzlet, ahol az eladásokból befolyt összeget az ország első gyermekhospice-házának fenntartására fordítják majd.

A Király utca 49. szám alatt, angol mintára berendezett Charity Shopban jó minőségű használt árukból válogathatnak a vevők, akik a vásárlással jótékonykodnak is – tájékoztatta az üzletet működtető Szemem Fénye Alapítvány közleményében az MTI-t.

Hozzátették: a butikban kéthetente megújul az árukészlet, amely első osztályú adományokból áll. Mivel a készlet lakossági felajánlásokból származik, a szervezet folyamatosan várja telephelyén a megkímélt, jó minőségű ruhákat és játékokat.

A 15 éves kor alatti gyermeklakosságban a daganatos betegségek gyakorisága évente 150 új megbetegedés 1 millió gyermekre számítva. Ez azt jelenti, hogy hazánkban évente 150-200 új gyermekkori daganatos megbetegedés fordul elő. A szám változó, mert a gyermekonkológiai ellátás életkori határa a 18. év felé tolódik. Magyarország első gyermekhospice-házát május 19-én adták át Pécsen, az intézmény működését a szükséges engedélyek birtokában várhatóan ez év végén kezdheti meg.

A gyógyíthatatlan betegségben hat évvel ezelőtt elhunyt Várdai Dóráról elnevezett Rácvárosi utcai épület ötletét az adta, hogy Magyarországon évente több száz gyermek hal meg daganatos és krónikus betegségekben. „A kórházakon kívül pedig nincs olyan intézmény, ahol nekik és szüleiknek megfelelő szakmai, emocionális háttérrel tudnák biztosítani a méltóságteljes búcsú lehetőségét” – mutatott rá a kuratóriumi elnök. Hozzátette: a Dóri Házban egyszerre öt gyermeknek lesz lehetősége, hogy utolsó napjait, óráit zavartalanul töltse családja társaságában.

(MTI/Nők Lapja Café)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top