Aktuális

Csak a gyermekem ne szokjon rá!

Minden szülő fontos feladatának tartja, hogy a gyermekét megóvja a különböző szenvedélybetegségektől, a dohányzás káros hatásaitól, az alkoholproblémáktól, a drogok használatától. Sokunknak azonban nem is jut eszébe, hogy manapság a szerencsejáték is a függőség veszélyét rejti magában. Az pedig, hogy könnyebb rászokni, mint a többire, csak még nagyobb veszélyforrást jelent.

Érdemes azonban különbséget tennünk egyes szerencsejátékok között. A lottó és az online póker nincsenek egy súlycsoportban, ha a veszélyfaktor szempontjából vizsgáljuk.

Függőséget ugyanis azok a játékok okoznak, amelyek azonnali ingerekkel operálnak. Vagyis ha nyerek, újra nyerni akarok, ha vesztek, akkor pedig azonnal vissza akarom nyerni a veszteségem. Ilyen játék az online póker, a nyerőautomata, a kaszinó játék és az internetes sportfogadás. A lottónál ezzel szemben kicsi a tét, hiszen keveset kell befizetni, és hosszú idő telik el a fogadás-befizetés és a visszajelzés, vagyis a számok húzása között. Mivel csak hetente játszhatunk a lottón, így nem köti le folyamatosan az érdeklődésünket.

Csak a gyermekem ne szokjon rá!

 

A fiatalok körében egyre népszerűbbek azok az internetes oldalak, amelyek a gyors meggazdagodás

Tudtad?

A Szerencsejáték Zrt.-t idén júniusban »Felelős játékszervezőnek« minősítette az Európai Állami Lottó és Totó Szövetség, ami azt jelenti, hogy ennél az állami vállalatnál a profitmaximalizálást megelőzi a társadalmi érdek. Nem véletlen, hogy a Szerencsejáték Zrt. nem bonyolít online pókert, és az internetes sportfogadásait is csak 18 év felettieknek, előzetes regisztrációt követően, csalogató bónuszok nélkül kínálja.”

reményével kecsegtető pókerjátékokat és sportfogadásokat kínálnak. Mivel a legtöbb fiatalban a reklámok hatására téves kép alakul ki a nyerési esélyekről, így sokan bedőlnek ezeknek a játékoknak.

A szülők feladata, hogy a gyermekeiket felvilágosítsák, és hogy tájékoztassák a veszélyekről éppen úgy, mint ahogyan ezt a dohányzással, az alkohollal vagy a drogokkal teszik.

Tudatosítsuk a gyerekben, hogy az a nagy pénz, amit egy-egy pókerguru megnyer, azt valakitől elnyeri, tehát nemcsak győztese, hanem vesztesei is vannak a játéknak.
A pókerből nem fog mindenki meggazdagodni, sőt valószínű, hogy hosszú távon senki sem fog pozitív mérleggel zárni.

 

Egy friss kutatás szerint a szerencsejáték-függők

31 százaléka már kiskorúként is játszott, míg a nem problémás játékosoknál ez az arány csak 11 százalék.

Ezek alapján tehát kijelenthetjük, hogy a gyerekek különösen veszélyeztetettek. 

Kedves szülők, figyeljünk oda, előzzük meg a tragédiákat!

 

Csak a gyermekem ne szokjon rá!

 

A szenvedély fogságában >>>

A szerencsejáték-függőség nemcsak a férfiak betegsége>>>

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top