Aktuális

Keressen többet a sovány buszsofőr?

Egy litván városban azt tervezik, hogy a buszsofőröknek a BMI-indexük alapján adják a fizetésüket. Nem diszkriminálni akarnak, csak az egészséges életmódra ösztönözni.
Testsúly alapján fizetnék a litván buszsofőröket. A Siauliai városban több mint száz buszvezetőt foglalkoztató Busturas cégnél már vizsgálják a munkatársak magasság és súly alapján mért testtömegindexét (BMI) – mondta el Elena Diniene, a helyi szakszervezet képviselője. A fizetést a dolgozó BMI-je, egészségügyi profilja és vérnyomása alapján számolják ki.

A szakszervezet élesen elítéli a vállalkozás terveit és „gúnyolódásként” értékeli. Elmondásuk szerint az érdekvédelmi szervezet bíróság elé citálja a céget, amennyiben nem áll el a testsúly alapján való fizetés bevezetésétől.

Vilius Lauzikas, a Busturas vezetője azonban ragaszkodik a szokatlan koncepcióhoz. A Siauliu Krastas című helyi lapnak nyilatkozva elmondta, „csupán az egészséges életmódra akarnak ezzel ösztönözni”.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top