Aktuális

Mit tud egy olcsó családi autó?

Családi autó újonnan, kevés pénzért? Körülnéztünk, mit érdemes számba venni, ha ilyesmin gondolkodunk.
Csak a kompakt autók között, a C4, az i30 és a Golf kategóriájában van akkora tolongás, mint a kiskocsik között, kisautóra épülő kombiból mégis nagyon kevés van. Pedig némi csomagtérrel megtoldva elég lenne sok családnak egy kisautó is, de nagyon gyér a választék.
 
Sok a kisautó, kevés a kombi

Most eggyel többen lettek, mert a SEAT a negyedik Ibiza-generációból újra gyárt kombit. A második szériában a Polo kombival párhuzamosan készült a nagy csomagtartós Ibiza Vario, aztán mindkettőből eltűnt a modellváltással.
 
Mit tud egy olcsó családi autó?

 

Most legalább a SEAT-nál visszatért az ST (Sport Tourer), amely 18 centivel hosszabb, de eggyel sem magasabb az ötajtósnál. A fényezetlen kilincses és tükrös tesztautón a tetősín is fekete, a puccosabb kivitelekben ezüstszínű. De nem ez számít, mert legalább alapáron jár.
 
 
Alapmodellként is jó az Ibiza

Örültünk, hogy egy műanyag kormányos autót kaptunk, amiben hátul kurblizni kell az ablakot, mert egy átlagcsalád sem a legpuccosabb felszereltséget fogja választani.

Puritán, de nem primitív a belső tér, a minőségérzet jó közepes. Hátul az Ibiza nem szűkebb az átlagnál, csomagtere kimondottan jól használható.

Kis fordulaton gyámoltalan az 1,4-es motor, kihúzatva viszont elég az Ibizához.

A gyáriak szerint kivett kerékkel két bicikli is belefér az ülések ledöntése után. Kár, hogy az ülőlapokat felhajtva is marad egy pár centis akadály a csomagtartó közepén.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top