Aktuális

Nemi betegséget figyel a mobil?

Az angol fiatalok egy új fejlesztésnek köszönhetően hamarosan mobiltelefonnal vagy számítógéppel is meg tudják állapítani, hogy elkaptak-e valamilyen szexuális úton terjedő betegséget.
Angol kutatók dolgoznak az újfajta módszeren, ami egy pendrive méretű számítógépes chip segítségével állapítaná meg, hogy az aggódó fiatal elkapta-e a herpeszt, trippert vagy chlamydiát. Csak egy csepp nyálat vagy vizeletet kell cseppenteni a chipre, bedugni a számítógépbe vagy mobiltelefonba, és villámgyorsan kiderül az eredmény.
Forrás: Guardian
Forrás: Guardian

A módszert kifejezetten a fiataloknak szánják, akiknek a körében az utóbbi időben jelentősen nőtt a nemi betegségek száma: 2009-ben összesen 482 696 új esetet regisztráltak Nagy-Britanniában, s ezek kétharmada 25 évnél fiatalabb páciensnél fordult elő. A fiatalok általában könnyen elboldogulnak az újfajta technológiai eszközökkel, ezért valószínűleg a terhességi teszthez hasonló kütyüt is könnyedén tudják majd használni. A tervek szerint az óvszerekhez hasonlóan bárokban, gyógyszertárakban és szupermarketekben felszerelt automatákból lehet majd vásárolni az eszközt.

A szakemberek azt remélik, ezzel a módszerrel vissza lehet majd szorítani a nemi betegségek terjedését, ugyanis sok fiatal nem fordul orvoshoz a gyanús tüneteivel, inkább vár, hátha elmúlik, és közben továbbra is hordozza a betegséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top