Aktuális

Egy nap a budai hegyekben – kirándulástippek

…mert ha nem zuhog az eső, jobb programot nem is lehet elképzelni. A budai hegyeket egyszerűen nem lehet megunni! Annyi a látni-, barangolni-, bátrabbaknak mászni-, kényelmesebbeknek bámészkodnivaló, hogy csak kapkodjuk a fejünket!

Első nap

9.00

A Városmajortól már a nyitány is élmény: a fogaskerekű negyed óra alatt a Széchenyi-hegyig kapaszkodik fel velünk.

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

9.30

A gyermekvasúton döcögni nosztalgikus utazás – mintha még mindig úttörővasútnak hívnák. A Normafánál válogathatunk a turistaútvonalak közül. Ha programunkban a Kalandpark is szerepel, takarékoskodjunk az erőnkkel, s mivel az ebéd még messze van, kóstoljuk meg a híres normafai rétest! A bódénál hosszú sor kígyózik, a faasztaloknál kevés a hely, de a túrós és a meggyes rétes megéri a küzdelmet.

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

 

11.00

Akár gyerekkel vagyunk, akár magunkban őrizzük a gyermeki kalandvágyunkat, irány a kalandpark! A gyermekvasútról a Csillebérc megállónál szálljunk le, és indulhat a kúszás, mászás, siklás, lendülés! Aznapra egekbe szökő adrenalin, másnapra izomláz garantált.

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

 

14.15

A gyermekvasútról a János-hegy állomásnál szállunk át a libegőre, amely a páratlanul szép Budapest-panoráma mellett a lebegés élményével is megajándékoz. Nem mellékesen 20 perc alatt leérünk a Zugligetbe, ahol a műemlékké nyilvánított 58-as kisvendéglőben házias ízek várják a késői ebédre betérőket. Télen pedig a kemping előtti terület igazi jégpályává alakul: a korcsolyázásban kifáradók az 58-asban forró teával, forralt borral vagy levessel pótolhatják az energiaveszteséget.

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

 

15.30

A nap végén, ha időben elérjük (munkaidőben van nyitva), látogassuk meg a Jókai-kertet. A Költő utcai paradicsomba a 90-es busszal juthatunk el. Kultúra, történelem, védett madárfajok, és a gyerekek legnagyobb örömére barátságos mókusok várják a betérőket.

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

 

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

A másnapra gondolva érdemes korán lefeküdni. Ha nem szánunk nagyon sok pénzt szállásra, de mégis kellemes, nívós környezetre vágyunk, válasszunk egyet a Budán szép számban fellelhető panziók közül – itt a vacsorára sem lesz gondunk.

 

2. nap

9.00

Kezdjük a napot a Zugligetben! A libegő felfelé sem okoz majd csalódást, a János-hegyre felérve pedig vár a százéves Erzsébet-kilátó. Jó néhány lépcsőfokon kell felkapaszkodnunk, de érdemes. Ha lesétáltunk, irány ismét a gyerekvasút, le se szálljunk a Vadaspark megállóig.

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

12.30

Gyönyörű, védett völgy, állatok természetes környezetükben: ez a Budakeszi Vadaspark. A girbegurba lejtőket járva olyan érzésünk van, mintha valóban saját élőhelyükön figyelhetnénk meg az állatokat. És még állatsimogató is van!

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

 

15.00

Budakesziről autóval és tömegközlekedéssel is könnyen eljuthatunk a Pálvölgyi-cseppkőbarlanghoz. Nem kell barlangászfelszerelés, de kényelmes cipő javasolt (persze ez a túrákhoz sem árt). Figyelem: a barlangban télen–nyáron 10 fok van. Könnyű megfázni a csillogó kalcitkristályokat, meseszerű cseppköveket és kagylólenyomatokat csodálva.

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…

18.00

A túrát – ha megéheztünk – az óbudai Trófea étteremben pihenhetjük ki, ahol szabott áron annyit eszünk-iszunk, amennyi jólesik.

 

Mi, meddig, mennyi

Libegő

Felnőtt: 750 Ft, retúr: 1300 Ft

Gyermek (6–14 év): 450 Ft, retúr: 700 Ft

Nyitva: 9–15.30 óra között

Gyermekvasút

Felnőtt szakasz/vonaljegy: 500/700 Ft, retúr: 1000/1400 Ft

Gyermek (3–14 év): 300/350 Ft, retúr: 600/700 Ft

Nyitva: 9–17 óra között

Kalandpálya

400–3800 Ft (a jegy ára az igénybe vett pályáktól függ)

Családi jegy: 11 800 Ft

Nyitva: 9–17 óra között

Vadaspark

Felnőtt: 950 Ft

Gyermek (2–14 év): 550 Ft

Diák, nyugdíjas: 700 Ft

Családi jegy (2 szülő + 1 gyermek): 2200 Ft +gyermek: 300 Ft

Nyitva: 9–15.30 között

A Pálvölgyi-barlangban látogatási szándékunkat jelezzük előre telefonon!

 

Gyere, gyere ki a hegyoldalba…Cikkünk a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.
Az eheti szám tartalmából: 

– Túlterhelt gyerekek
– Vágatlanul Frei Tamás – Mégis, mit keres Nizzában?
– 1 csapatban táncolnak – Gyógyultan a kegyetlen rák után
– Hálószobatitkok
– 10 tipp az egészséges étkezéshez
– D. Tóth Kriszta: Játszani is engedd

Ha előfizetnél a lapra, itt megteheted! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top