Aktuális

Az évszázad akciója autóvásárlóknak?

Ingyen beváltható gépfegyverkupont kapnak azok a vásárlók, akik egy floridai teherautó-kereskedőnél autót vásárolnak. A hírt Peller Mariann kommentálja.
Az AK–47 (Avtomat Kalasnyikova obrazca 1947 goda) tervezőjéről, Mihail Tyimofejevics Kalasnyikovról kapta nevét. Először 1949-ben használták a szovjet fegyveres erőknél.
A világon ma is ez az egyik legelterjedtebb gépkarabély. 

A hír:  Fegyverrel háromszorozta meg eladásait egy floridai teherautó-kereskedő: aki vesz tőle kocsit, kap hozzá egy AK–47-es gépkarabélyt ingyen. Az akciót egy hete hirdette meg, és azóta már 21 autót adott el. Telephelyén azonban nem tart fegyverraktárt, így nem közvetlenül tőle kapják meg a vevők a fegyvert, hanem csak egy kupont, amelyet azonban rögvest beválthatnak a közeli fegyverboltban.
Az autókereskedő 100 darab AK–47-est kötött le nagykereskedelmi áron, és akcióját addig folytatja, míg a fegyverkészlet tart. Vevői elsősorban vadászok és halászok. (MTI)

Különvélemény Peller Marianntól

A Külkereskedelmi Főiskolán megtanultuk, hogy jó marketinggel a legrosszabb termék is eladhatóvá válik. Az egyet fizet, kettőt kap akciók igen sikeresek, de a repiajándékok is mindig megteszik a magukét. Az újságírókat például érdemes apró, sok esetben használhatatlan csecsebecsékkel és lehetőség szerint villás reggelivel levenni a lábukról – így garantáltan jobb kedvük lesz a sajtótájékoztatón, és ezáltal vidámabb hangulatban, jobb benyomásokkal távoznak a helyszínről, ezért általában pozitívabb kicsengésű cikkek is születnek. Ennél csak az lehet ütősebb, ha egy olyan tárgyat ígér a kereskedő ajándékba, amennyiben megveszed a termékét, amihez szinte lehetetlen hozzájutni.
Ez esetben egy AK–47-es gépkarabély, ha nála vásárolsz teherautót. Ezen a vonalon elindulva nem csodálkoznék, ha hamarosan olyan ajánlatokkal kezdenének bombázni bennünket, mint a tízdarabos, eredeti csomagolású ajándék gránát két kismotor vásárlása esetén, vagy kis üveges rövidital két plüssmackóhoz, netán exkluzív női bőrtáskához tíz gramm marihuána, esetleg eredeti svájci karórához egy zacskó kokain, kézzel készített, ezüst kártyával, és így tovább. Mi jöhet még?

Az évszázad akciója autóvásárlóknak?Egyáltalán nem érzem megnyugtatónak vagy ésszerű magyarázatnak a különös árukapcsolásra azt sem, hogy a leleményes kereskedő vevői elsősorban vadászok és halászok. Egyrészt, mire kell a fegyver egy halásznak? Á, igen, mintha már hallottam volna róla, hogy géppuskával a legkönnyebb csukát vagy lazacot fogni – csak győzze kiszedegetni a szálkákat és golyókat a haltetemből. Másrészt a vadászat is tilos gépfegyverrel, ha helyesek az értesüléseim. Szinte már látom magam előtt a forradalmasított vadászatot: „Ha nem megy gépfegyverrel, próbálja ki vállról indítható rakétalövőnket, egyetlen túzok sem menekülhet előle!” Vagy: „Saját trófeára vágyik, de a célzás nem az erőssége? Használja ajándék gránátvetőnket, garantáltan leterít egy teljes szarvas csordát – és jó szórakozást az agancsdarabkák összeillesztgetéséhez is!”
Nem hiszem, hogy ép ésszel átgondolta az illető eladó, milyen következményei lehetnek, ha ellenőrzés nélkül, bárkinek gépfegyverre szóló kuponokat osztogat. Hogy tudta elintézni, hogy ezt engedélyezzék? Nincsen gyereke, akit félthet – most már az ő általa ajándékba adott gépfegyverektől is? Hogy is szól a mondás? Azt hiszem, így: nagy az isten állatkertje – kár, hogy olyan alacsonyak a kerítések…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top