Aktuális

A nagy gumiteszt

A nem megfelelő gumin akár életek is múlhatnak. A tesztekből kiderül, milyen gumit érdemes választani az autóra télire, illetve mire érdemes figyelni a vásárláskor.
Ha valaki garantálná nekünk, hogy egész télen nem tévedünk nedves, pláne havas útra, akkor nem is kellene gumit cserélni.

Nem tudjuk, mekkora tél lesz

Szárazon, nulla fok körüli hőmérsékletig megfelelően tapad a nyári gumi, de az ősz és a tél pont a falevelektől síkos, a lámpafényben vészjóslóan csillogó, alattomos lefagyásokkal és hóval megvert utakról szól. A nyári abroncs ellen szól továbbá a fagyban megkeményedő, tapadásából veszítő gumikeverék is.

Fizet a casco és a kötelező is

Bár hazánkban sem a casco, sem a kötelező biztosítás feltételei között nincs lefektetve, hogy az üzembentartó köteles átállítani az autót az évszaknak megfelelő gumiabroncsra, munkaanyagok szintjén már van szándék arra, hogy a casco csak akkor térítsen, ha az autós megfelelő gumival indult útnak.

Sosem tudni, mikor jön újra zord tél. Tavaly például hullott hó bőségesen, még a fővárosban és környékén is, nemcsak a Bakonyban vagy a Mátrában. Ezért a tesztekben a gumik havas tulajdonságaira is érdemes figyelni, de a legfontosabb a nedves úton mutatott teljesítmény.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top