Aktuális

Egy nő a katonai gyakorlópályán

Kipróbáltuk terepen a MINI Countryman Cooper S All4-et. Mind Szabó Sári kolléganőnk, mind az autó derekasan állták a sarat a "terepezés" közben.
Már az elején leszögezem, szeretek BMW-s és/vagy MINI-s sajtóeseményekre járni. Nemcsak azért, mert én szeretem őket, és ők szeretnek engem, hanem azért is, mert ők nem autót árulnak, hanem egy érzést.
 
Egy nő a katonai gyakorlópályán
 
Az összkerekes, négyajtós, négyüléses, bolgár rendszámú, hipiszupi MINI-t sok száz kilométeren keresztül tesztelte a lelkes és helyenként lelketlen újságírócsapat. A teszttársam Petrány Máté lett a stipistop.com-tól, és én jó – pillanatnyi – feleséghez méltóan a jobb egyben foglaltam helyet az automata váltós, 1,6-os Cooper S All4-ban.

Élvezd a zenét!

Már az elején próbáltunk rájönni, hogy a MINI-feeling milyen zenét követel meg, és egy negyvenes araszolásnál meg is találtuk az ideális muzsikát:

 
 
Kimászott a gödörből

Az első állomáson, Tatán azonnal mély vízbe dobtuk a kocsit. És ez most nem csak egy mérhetetlenül gyönyörű hasonlat volt, hiszen a katonai gyakorlópálya legelején máris egy gázlón hajtottunk végig. Nagy pocsarazás, dombmászás, fotósfröcskölés, majd egy kis gyorsulás a visszavezető úton. És ez volt az a pillanat, amikor vérszemet kaptam. Rájöttem, hogy ez nem az a kátyúkerülgetős, autókímélő nap, így azonnal kitúrtam Mátét a kormány mögül, és kezdődött az őrület!

Nem én voltam, Chucky volt.

Én az a fajta lány vagyok, aki terepen terepjárót szeret tönkretenni, és a MINI, még ha négy ajtaja is van, a legdurvább körülmények között sem nevezhető annak. Sárba Niva való, nem egy ilyen páva autó, na.

Szerencsére azért nem kellett nagyon megerőszakolnom magam, hamar ráéreztem a lényegre. Az összkerék igen jól vizsgázott, nem akadt el a tankok számára fenntartott gyakorlópályán. És azt is a sírig tagadni fogom, hogy a gázlóban bizony belementem a „feltétlenül kerüld ki” lyukba.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top