Aktuális

Vigyázz, hogy ne kattanj rá!

Régen a sportfogadás azt jelentette, hogy hetente egyszer totóztunk, ma már az internet adta lehetőségnek köszönhetően a meccsek bármelyik pillanatában fogadhatunk. Nemcsak az eredményre, hanem akár arra is, hogy melyik percben lesz újabb találat, vagy éppen arra, hogy mikor lesz egy újabb tizenegyes. Lehet, hogy izgalmas ez a sok újdonság, de nagyon veszélyes is.

Hazánkban az online sportfogadás még gyerekcipőben jár, de már most is hatalmas rajongótáborra tett szert, főként a férfiak körében.

Önkorlátozás

 Az SzZrt. internetes fogadási rendszerének egyik újdonsága (egyelőre a Tippmax, a Tippmix és a Kenó esetében), hogy aki már regisztrált, figyelmeztető és önkorlátozó funkciókkal is találkozhat. Beállíthatja, limitálhatja, hogy egy nap vagy egy hét alatt mennyit akar költeni és mennyi időt játékkal tölteni, s ha ezt túllépné, automatikus figyelmeztető üzenetet kap, vagy a rendszer már nem is engedi tovább.

A társadalmi érdek elsőbbsége
A Szerencsejáték Zrt. játékszervezési programjának stratégiai eleme a már működő játékok és a fejlesztések kockázati szempontból történő, átfogó kutatásokon alapuló elemzése, értékelése, s a játékfüggőségre leginkább hajlamosító játékok bevezetésének elkerülése.  Mindennek – tehát a felelős játékszervezésnek – az elvi alapja, hogy a mindenáron való profitszerzéssel szemben elsőbbséget élvez a társadalmi érdek.”

A játék varázsa abban rejlik, hogy miközben a tévében megy a játék, folyamatosan lehet fogadni, gyakorlatilag bármire: hány kirúgás lesz még a félidő végéig, ki rúgja a következő gólt…

A játékosok saját számlával rendelkeznek, amelyre korábban átutalnak egy bizonyos összeget, ebből tudnak később játszani.

És ez a legnagyobb veszélyforrás. Az online sportfogadáshoz ugyanis nem kevés pénzre van szükség, hiszen a fogadási limitek akár az 1000 eurós nagyságrendet is elérhetik. Amíg a való világban kézzelfogható pénznél érzékeljük, hogy ez a majd 300 000 forintnyi tét nagy pénz, addig a virtuális pénz értékét kevésbé fogjuk fel. Ennek köszönhetően sokkal bátrabban tesszük fel a nagyobb téteket, még akkor is, ha ezt nem igazán engedhetnénk meg magunknak.

A másik komoly probléma onnan ered, hogy ez a játék gyorsan ismételhető, és amikor csinálunk valamit, arra azonnal érkezik az inger, hogy újra csináljuk. Azaz ha vesztünk, azonnal vissza akarjuk nyerni a pénzt; ha nyertünk, azonnal ismételni akarunk. Ezek az azonnali ingerek pedig valódi addikciót okoznak.

Olyan függőséget, szenvedélybetegséget, amilyet az alkohol, a dohányzás vagy a drogok használata okozhat.

Ezért nagyon fontos, hogy komolyan odafigyeljünk ezekre az üzenetekre. Az internetes sportfogadások, pókerjátékok manapság az internet révén gyorsan, könnyen és szinte bárki számára elérhetőek.

A számos megtévesztő reklám hatására sok férfiban alakul ki az a képzet, hogy szerencsejátékból akár meg is lehet gazdagodni. Márpedig ez nem igaz – ráadásul az állandó játék nemcsak a férfi idegeit, de idejét és pénzét is felőrli.

Vigyázz, hogy ne kattanj rá!

 

Vigyázz, hogy ne kattanj rá!A megoldás itt is a mérték és az odafigyelés.
Először is figyeljünk arra, hogy ne játsszunk túl nagy pénzzel, másodszor pedig ne engedjünk a kényszernek, hogy újra játsszunk, hanem tudjuk időben abbahagyni.

Ha úgy érezzük, erre nem vagyunk képesek, akkor inkább válasszunk kevésbé addiktív játékot.

Például totózzunk, hiszen itt viszonylag alacsony a tét, hetente csak egyszer fogadhatunk, és a fogadás és a meccs lejátszása között nagy a távolság.

A játék így játék marad!

 

 Látogass el honlapunkra! >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top