Aktuális

Laci megvadult állatoktól menti meg a nőket

Házhoz megy és rendet tesz Lőrincz László. Az oroszlánszívű kutyaszelídítő a legvadabb, legszemtelenebb ebet is megregulázza. A csupa szív, csak külsőleg marcona tréner ért az állatok nyelvén, leiskolázza a rosszalkodó négylábúakat. Noha korábban őrző-védő kutyákkal foglalkozott, most a nők megmentője, hisz szemtelen ölebek esetlen gazdijai hívják segítségül.
Laci megvadult állatoktól menti meg a nőketKorábbi hírsztárunk a lesavazott arcú lány – történetét itt olvashatod

Ahogy egyre-másra szaporodnak a kutyasulik, úgy látnak mind többen szimpla üzletet, könnyű pénzkereseti forrást a szemtelen ebek megregulázásában. Hiszen sok fiatal, gyakran egyedülálló nő vesz magához kiskutyát úgy, hogy fogalma sincsen arról, hogyan kezelje az ebet. Márpedig az elkényeztetett, gyakran cuki rucikba bujtatott, nem megfelelően nevelt eb szemtelen kis jószággá válik, és maximálisan kihasználja a kutyatartásban járatlan gazdája jóhiszeműségét.

Laci vadállatoktól menti meg a nőket

Szélsőséges esetekben pedig odáig is fajulhat a helyzet, hogy a drága négylábú nemcsak az ebédjét, de a hullámokban rátörő szeretettől reálisan gondolkozni és cselekedni képtelen gazdáját is kóstolgatja. Döbbenetes példája ennek az a fiatal magyar nő, aki a közelmúltban azzal került a napilapok címlapjára, hogy imádott csivavája immáron harmadszorra! harapta le az orrát. A nőt plasztikai sebésze jelentette fel, mondván, nem hajlandó tovább SZTK-alapon megműteni.

Laci vadállatoktól menti meg a nőketViccesnek hangzik, pedig korántsem az, hiszen rengeteg gazdi követi el azt a hibát, hogy imádott kutyáját emberként kezeli. Kényezteti, öltözteti, Victoria Beckham módra még a körmeit is festi, mindent ráhagy, és közben nem érti, hogy az állat miért nem veszi még kutyába se…
Szerencsére a sok pénzéhes önjelölt kutyaoktató mellett létezik egy nagy ember, egy kedves, mackós tréner, akinek szigorú tekintete éppúgy a védjegye, mint pufidzsekije és vasmarka.
Lőrincz Laci a nők megmentője, hiszen kezei alatt ebecskék tucatjai váltak mintakutyussá és gazdáik jól nevelt kedvenceivé. Ráadásul Laci nagy szívvel mindenkinek segít, házhoz megy, és rendet tesz a főnököt játszó kutyusok fejében. Lacit legutóbb egy idős néni kérte meg, hogy tegyen valamit, hiszen elhunyt nővére után örökölt egy morcos német juhászt. Az eb terrorizálta a nénit, de pár hét alatt szinte teljesen átalakult. Laci annyira szívén viselte a néni sorsát, hogy önzetlenül segített, hiszen számára a legnagyobb ajándék az volt, amikor látta, hogy a korábban morcos, kezelhetetlen kutya egyszer csak kedvesen, szeretetteljesen megnyalta idős gazdija kezét.
Az oroszlánszívű kutyaszelídítő szerint nincs buta vagy nevelhetetlen kutya, csak lusta gazdi.
– Húsz éve foglalkozom kutyakiképzéssel, eleinte őrző-védő kutyákkal. Hiszem, hogy minden állat tökéletesen jól kezelhető, mindegyiket meg lehet tanítani és meg lehet szelídíteni. A felelősség a gazdákon van. A kiképzés során egyébként nem is csak a kutya fejlődik, hanem elsősorban a gazdi. A közelmúltban például egy fiatal lány keresett fel, hogy nem bír a kis ölebével. Noha a kutya úgy nézett ki, mint egy plüsseb, kiderült róla, hogy valójában gyapjúpulóverbe bújt pitbull, harapta a lányt, ahol érte. Valahogy éreztem, hogy a baj nem a kutyával, hanem a lánnyal van. Elkezdtünk beszélgetni, s kiderült, hogy a leányzó alapvetően a férfiakkal sem tud jól kijönni, s még egy ilyen kicsinél sem tud tiszteletet kivívni magának… Lassan, de elkezdtünk haladni, a kutya segítségével megtanítottam, hogyan legyen ő a főnök az ebnél s az életében is, hogyan tartsa magát többre, s ma már ott tartunk, hogy nem csak egy jó fej, behódolt kutyája, de egy boldog párkapcsolata is van! A jó tréner kicsit pszichológus is – mondta el a tréner, aki sajátos módszerrel kezeli a kutyákat: beszélget velük.

Laci vadállatoktól menti meg a nőket

– Úgy nevelem őket, hogy nem terrorizálom és nem félemlítem meg, hiszen annak semmi értelme. Inkább megtalálom az okát, hogy miért problémás a kutya, visszatérek a gyökereihez, és rendet teszek a fejében. Leugatom a kis jószágokat! – tette hozzá Laci, aki szabadidejében kutyusokat ment, segít, csinos feleségével, aki kutyakozmetikusként dolgozik; példaértékűen rengeteget tesznek a kóbor kutyusok megsegítéséért.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top