Aktuális

Eszement jelzések az autóban

Találkoztál már olyan piktogrammal egy autóban, amit nehezen tudtál értelmezni? Mint például polip a platón, netán tűzhányó az orrunk előtt? Íme, autós kollégáink gyűjtése a legfurább piktogramokról és legviccesebb értelmezéseikről.
Nem is olyan rég egy angol nyelvű oldal előtt ülve nyerítettünk hangosakat a röhögéstől. Képeket láttunk, mindenféle lehetetlen piktogramról, alattuk pedig a találgatások voltak olvashatóak, hogy vajon a költő mit is akart mondani, amikor kitalálta az adott ábrát. Ha van egy kis időd, nézz be oda is, a kommentelők is szép műalkotásokat dobtak be a közösbe.
 
Stilizált egerek tartanak észak-keletre
Stilizált egerek tartanak északkeletre
Gondoltuk, a kezünk között megforduló autókból néhány hét alatt mi is össze tudunk gyűjteni egy csokorral nehezen érthető vagy teljesen eszement jelzéseket, szigorúan autós témában.
 
Rakétába zárt, nagyon apró cet gyufát dob a világra
Rakétába zárt, nagyon apró cet gyufát dob a világra

Persze az ablakemelő gombja vagy a vészvillogó háromszöge már nem okoz különösebb bonyodalmat, de minden nyelven érthető piktogrammal nehéz például azt elmondani, hogy halló, az adaptív tempomat kapcsolója én vagyok. Pláne hogy a legtöbb gyártó a friss fejlesztésekhez rögtön látványos piktogramot is kreál. Több kevesebb sikerrel.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top