Aktuális

Lady Gaga is az AIDS ellen küzd

Amerikai hírességek – köztük Alicia Keys és Lady Gaga – köszönnek el a Facebook és a Twitter közösségi portáloktól az AIDS elleni küzdelem szerdai világnapján.
December 1. az AIDS elleni küzdelem világnapja. Ez alkalomból vár mindenkit a fővárosi Gödör Klub, ahol ingyenes HIV-AIDS szűrésekkel, koncertekkel, szakértőkkel és egy óriásóvszerrel várják az ide látogatókat!
Az eseményről bővebben itt olvashatsz!

A digitális magányt vállaló celebek csak akkor térnek vissza, ha a rajongók összeadnak egymillió dollárt (279,5 millió forintot) Keys gyerekeket segítő Keep a Child Alive nevű alapítványa számára.

A hírességek jótékonysági akciójához a zenészek közül Justin Timberlake és Usher, a színészek közül többek köréből az Oscar-díjas Jennifer Hudson és A Gyűrűk Urából ismert Elijah Wood is csatlakozott, és a jótékony célt szolgáló digitális magány mellett tette le a garast Serena Williams teniszező is. Az adományokból afrikai és indiai AIDS-programokat támogatnak.
A világhálóról eltűnő hírességek körében Lady Gaga az „igazán nagy hal”, az extravagáns énekesnő a Twitteren 7,2, a Facebookon közel 24 millió követőt számlál. Az akciót kezdeményező Alicia Keyst a Twitter 2,6 millió felhasználója pártolja.

Lady Gaga - az
Lady Gaga – az „igazán nagy hal”

 

Az AIDS ellen kampányol Annie Lennox is, akit nyáron az AIDS elleni jószolgálati nagykövetnek neveztek ki. Az énekesnő 2007-ben saját kampányát is életre hívta SING néven, hiszen elkötelezett aktivistája a társadalmi igazságtételnek. Célja, hogy az Észak-Afrikában élő gyerekek és nők AIDS-betegségére felhívja a figyelmet, és ezzel támogatást szerezzen számukra.
Az énekesnő korábban az UNAIDS tagja is volt, aminek fő küldetése a nemi különbségek és az emberi jogok sárba tiprásának megszüntetése volt.

/MTI – Nők Lapja Café/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top