Aktuális

Házasság vagy élettársi kapcsolat?

Osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkhöz, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!

NŐK LAPJA FELVETÉS

Házasság vagy élettársi kapcsolat?

Házasság vagy élettársi kapcsolat? Solya: Számukra fontos volt a házasság. Ahogy a férjem mondta, azzal, hogy „hivatalosan” is az élete társává tesz, megtisztel engem. Lehet papír nélkül is együtt élni, mindenki úgy él, ahogy akar. De sok esetben hallom azt az élettársaktól, hogy könnyebb kilépni abból a kapcsolatból, mint egy házasságból. Elég szomorú, ha valaki ez alapján dönt vagy nem dönt a házasság mellett.

turrita75: Házasságpárti vagyok, mert ez egyszerűbb. Ha nem akarunk nagy feneket keríteni neki, akár két perc alatt is el lehet intézni. A bejegyzett élettársi kapcsolat kb. ugyanannyi idő, de ha gyerekek vannak, még kell külön apai elismerő nyilatkozat minden esetben, míg a házasságban nem.

Raistlin: Nekem kifejezetten béna esküvőm volt, de az a pillanat szent volt számomra, amikor kimondtuk az igent. Egy nap, amikor megáll az idő, és mi kimondjuk Isten és ember előtt, hogy örökre együtt akarunk lenni. Tudom, válási statisztika, de engem az halálosan nem érdekel. Ha a statisztika 99%-ot mutat is, mi leszünk azok, akik nem mennek szét.

Hottentotta: Manapság én a korosztályomban azt látom, hogy az esküvőt csak egy jó bulinak tartják, és különben is már az Ilcsi meg az Anett is férjhez ment, láttam iwiwen a képeket, hát nehogy már pont én maradjak le! Ezerszer jobb esküvőm lesz, mint nekik. Kb. ezt tapasztalom…

csilla18: Mi nem vagyunk házasok, nem is nagyon tervezzük, pedig lassan 30 hetes ikres kismama vagyok. Nem hinném, hogy a papír tartana össze minket, ha ne adj’ isten kenyértörésre kerülne a sor… Persze én is gondolok a fehér ruhára, de én amúgy sem vagyok az a habos-babos nő. Azt a pénzt inkább a lakásunkra fordítom.

A témához kapcsolódó fórumtopicot ITT TALÁLJÁTOK!


MI A VÉLEMÉNYED?

Tisztelt Szerkesztőség!

Az előző kormány ugyan az én korosztályomnak 65 évet ígért  – ’57-es vagyok –, de választási ígéret volt változásra. Ma hallottam a hírt, amely arculcsapásként ért! Tanár vagyok, tehát a 40 év eleve 4 évvel később indul, mint kortársaim egy részének, akik érettségi után nem tanultak tovább. Ezt még lenyelném, elvégre nem fizikai munkában robotoltam. De megszültem és felneveltem 5 gyereket. 11 évig voltam itthon velük. Ebből 8 évet hajlandók elismerni, beszámítani. Tehát +3 évet még rá kell húznom, illetve csak kettőt, mert addigra már 66 éves lennék. Ez így már dupla büntetés! Üzenet a mai fiataloknak: ne tanulj és ne szülj, legfeljebb két gyereket, mert különben büntető éveket kapsz!

Üdvözlettel: Valastyánné Rábl Stefánia, Győr

(A levél a 47. számban megjelent Negyven év után kezdődik az élet? című cikkre érkezett.)

Házasság vagy élettársi kapcsolat?

 

 JOGI TANÁCS

Kérdés: Édesapám még életében kártalanítási összeget kapott, mely bírói letétben van. Nővéremmel pót-hagyatéki eljárást indítottunk, és a jogerős végzést és az összeg kifizetését kérő levelünket elküldtük az ügyvédnek. Még csak választ sem kaptunk! Mit tegyek?

Házasság vagy élettársi kapcsolat?

Dr. Tóth Alajosné

Dr. Magyari Csilla ügyvéd válasza: A letéti összeg kiutalása iránti kérelmet az első fokon eljárt bíróságnál, közjegyző vagy végrehajtó eljárása esetén a letétkezelő bíróságnál kell előterjeszteni. Az ügyvéd magatartása miatti panasszal az irodája székhelye szerinti megyei ügyvédi kamarához lehet fordulni.

Szakértőink – jogász, adótanácsadó, hitelügyintéző, fogyasztóvédő – várják kérdéseiteket!

 

KÜLDJ EGY ÖTLETET!

Tisztelt Szerkesztőség!

Téli időszakban kedvenc időtöltésem a kötés. A fonalat általában veszem, de az alábbi papucshoz ajándékba kaptam a vastag, rugalmas alapanyagot. Gondolkodtam, mit lehetne belőle készíteni. Egy vendégség adta az ötletet, ugyanis kevés volt az otthoni papucskészlet… Jelenleg hét pár papucsból áll a készletem, két különböző nagyságban sorakoznak egy falra akasztható kötött „tarisznyában”. Ez a tárolóhely dekoratív, hasznos és mindig kéznél van.

Kitartást a kötögetéshez!

Heintz Józsefné

Az év vége a számvetés és az álmodozás ideje. Kérjük, írjátok meg nekünk, mire vágytok a világon a legjobban! Mélytengeri búvárkodás, wellnesstúra… Nyugodtan rugaszkodjatok el a valóságtól – álmodozzunk együtt!

Házasság vagy élettársi kapcsolat?


GRATULÁLUNK!

Tisztelt szerkesztőség!

Intézetünk, a kisbéri Őszi Napfény Idősek Otthona a Bakony hegység lábánál, Komárom-Esztergom megyében található. Egyik legkedvesebb lakónk, Fodor Imréné Erzsike néni ez év november 19-én tölti be 100. életévét. Ezen alkalomból családjával, barátaival közösen kis ünnepséget szervezünk számára. Szeretnénk meglepetést szerezni azzal, hogy kedvenc heti újságja – a Nők Lapja – hasábjain megemlékeznek róla. Segítségüket előre is köszönjük.

Tisztelettel: Dr. Szécsiné Domonkos Erzsébet, igazgató

Kedves Erzsike néni! Szívből gratulálunk ehhez a szép korhoz, és további jó egészséget kívánunk! Fogadjon el tőlünk ez alkalomból egy egész éves Nők Lapja-előfizetést 2011-re!

 

BARÁTOT KERES

Idős nyugdíjas, özvegy tanítónő vagyok. Nehéz egyedül élni. Jó lenne egy bizalmas, egy testi-lelki jó barátnő, akivel néha kirándulni, sétálni mehetnénk, és közben megbeszélhetnénk a dolgainkat. Az öregségben a magány a legrosszabb. Aki szeretné megosztani velem, jelentkezzen a szerkesztőségben, és kérje el az elérhetőségem! Szeretettel várom a levelét!

özv. Magyari Jánosné

 ÜZENŐFAL

AJÁNDÉK KÖNYVEK!
Levélíróink között minden héten három könyvet sorsolunk ki. A 48. héten a szerencsések a következő három könyvet kapják kézhez:

Házasság vagy élettársi kapcsolat?
Házasság vagy élettársi kapcsolat?
Házasság vagy élettársi kapcsolat?

 

Házasság vagy élettársi kapcsolat? Cikkünk a Nők Lapja legfrissebb számában jelent meg. 

Az e heti lapszám tartalmából: 

  • Mindjárt itt a karácsony – Ki mennyit költ és miből?
  • Mikulást faragtunk belőle – Nagy Feró
  • Siker = hinni magamban – 3 sportolónő tippjei a mindennapokra
  • Wellness-hétvége a gyerekkel
  • Márton Levente receptjei
  • D. Tóth Kriszta – Együtthétvégék
  • Müller Péter a szeretetről  

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top