Aktuális

Szabályos vezetésért nyeremény

Vajon hányan lennének hajlandóak szabályosan közlekedni, ha megkapnák a lehetőséget, hogy megnyerjék a szabálytalankodók bírságaiból összegyűlt pénzt? Stockholmban próbálták ki a Traffipax Lottót.
Alapvetően egyszerű az emberi gondolkodás. A tetszetős dolgokba simán belemegy, elég csak a kötelező feladatot némi kreativitással meghinteni, és máris mindenki kezesbárányként engedelmeskedik. Erre a gondolatmenetre alapoz a Volkswagen csoport által szponzorált Fun Theory pályázatsorozat. A kezdeményezés célja, hogy bebizonyítsa, ördögi fogyasztói szokásainkat legalább némi humorral jó irányba lehet terelni. Akadt már pár érdekes elképzelés, mint például a zongorával keresztezett lépcső, vagy a világ legmélyebb kukája.

A közlekedés regulái is bőven benne vannak a nem szeretem kategóriában. Az amúgy vérszomjas mumusként leselkedő sebességmérő kamerák játékos mókává szelídülnek, ha adnak valamilyen képzeletbeli cukorkát az édes vidámságra éhes agynak.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top