Aktuális

Miből futja karácsonyra?

Kérjük, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkhöz, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!

NŐK LAPJA FELVETÉS

Miből futja karácsonyra?

Miből futja karácsonyra?

alyobi: „Van egy hobbim. Foltvarrás. Mindig készül valami. Ha valaki nagyon vágyik valamire, akkor szól. De pénzt soha nem adunk ajándékba. Kaptam már 500 forintos fényképalbumot a lányomtól, annak is nagyon örültem, mert akkor így állt anyagilag. Az ételeket megbeszéljük, mindenki megfőzi, amit szeret, vagy jobban, gyorsabban tud. A bejglit én sütöm, tavaly nagyon sok lett. Idén a felét sütöm. Nincs görcs.”

delfin38: „Hogy miből futja? Hát szeretetből, örömből! Örülünk, hogy együtt lehetünk a sok rohanós nap után, végre ráérősen. Hogy a meglévő „hozzávalókból” hetek alatt lassan díszbe öltöztetjük testünket, lelkünket, környezetünket. Örülünk a gyerekek arcán hetek óta növekvő várakozásnak, a közös készülődésnek, a »csodának«, ami rajtuk keresztül a mi felnőttlétünknek is újra része lesz. Ha ez nincs meg, akármilyen vastag pénztárcával is szegény lesz az ünnep.”

mandy89: „A gyerekeknek felvetem az »ünnepi műsor« lehetőségét, de mivel a négyből három kamasz, és abból kettő fiú… nem tudom, mennyire lesz ünnepi, de a műsor garantált. Kinéztem drótból készülő szélcsengőket, azokat együtt megcsináljuk, és ezt adjuk a rokonságnak. Szóval lesz ajándék is, meg hangulat is. Halászlevet a férjem főz, utána csak a sütik férnek be. Nagyon várom.”

glaceaucafe: „Nálunk megtakarításból. Miután nagycsaládban élünk, gyűjteni kell rá. A karácsony az ajándékokról is szól, én szeretek visszaemlékezni egy-egy tárgy használatakor, hogy ezt például három éve karácsonyra kaptam. Hisz ilyenkor próbálunk olyan ajándékot adni, aminek örül az illető.”

A témához kapcsolódó fórumtopicot ITT TALÁLJÁTOK!

Miből futja karácsonyra?



MI A VÉLEMÉNYED?

A Simonffy család nevében köszönöm a Nők Lapja segítségét. Cikkükkel felrázták Őrbottyánban az embereket, az egész falu népe összefogott az özvegyen maradt fiatalasszony és gyermekei érdekében. Úgy tudom, több nagyobb pénzadomány állt a házhoz, és más kisebb-nagyobb támogatások is érkeztek hozzájuk. Az önkormányzat a legmagasabb összegű krízistámogatást utalta ki számukra, és az árvaellátás folyósítása is hamarosan elintéződik. Szeretném azonban helyesbíteni a cikkben megjelenteket. Az önkormányzati támogatások nagysága vidékenként eltér egymástól, így a közölt összegek legfeljebb megközelítőek. Őrbottyán önkormányzata például korántsem tud ilyen magas összegű támogatásokat kifizetni senkinek.

Köszönettel: Kéri Árpádné, az őrbottyáni Családsegítő Szolgálat nyilatkozó munkatársa

Miből futja karácsonyra?

(Az Apa már nem segíthet… című írást a Nők Lapja 2010/47. számában találják.)

 

JOGI TANÁCS

Miből futja karácsonyra?Kérdés: Szőlőskerti házunkat feltörték, több értékes dolgot elloptak. A tetteseket idővel elfogták, a bírósági ítéletről mi is kaptunk értesítést. Az áll benne, hogy az elsőrendű vádlottat a börtönbüntetés mellett 151 000 Ft megfizetésére kötelezik, és ezt az összeget 2 héten belül kell részünkre megfizetnie. Ez 2010. februárban történt, a pénzt azóta sem látjuk. Miként juthatunk hozzá?

Szabó Sándorné

Dr. Magyari Csilla ügyvéd válasza: Az első fokon eljárt bírósághoz be kell nyújtania három példányban egy „Végrehajtási lap” nevű nyomtatványt, amely bármelyik bíróságon beszerezhető vagy letölthető az internetről (www.birosag.hu). Ezen az elkövető személyi adatait és utolsó ismert lakcímét mindenképp fel kell tüntetni. A lapon az érték 1%-át, de minimum 3000 Ft illetéket le kell róni.

Szakértőink – jogász, adótanácsadó, hitelügyintéző, fogyasztóvédő – várják kérdéseiteket!

 

EZT ÉN CSINÁLTAM!

Téli időszakban kedvenc időtöltésem a kötés. A fonalat általában veszem, de a fenti házi papucshoz ajándékba kaptam a vastag, rugalmas alapanyagot. Gondolkodtam, mit lehetne belőle készíteni. Egy vendégség adta az ötletet, ugyanis kevés volt az otthoni papucskészlet. Azóta már hét pár papucsból áll a gyűjteményem, két különböző nagyságban sorakoznak egy falra akasztható, kötött tarisznyában. Ez a tárolóhely dekoratív, hasznos és mindig kéznél van.

Sok kitartást kívánok a kötögetéshez!

Heintz Józsefné

Miből futja karácsonyra?

 

ÜZENŐFAL

TALÁLKOZÓ

Figyelem! A Varga Katalin Gimnázium és Szakközépiskola 4./c osztálya 40 éves osztálytalálkozót szervez. Héjjáné Bálint Mária osztályfőnök 1967–1971 között végzett tanulói a következő címen jelentkezhetnek: batyine@t-online.hu Tel.: 06/30265-2991. Várjuk válaszaitokat!

Bátyiné Ignátkó Éva

Miből futja karácsonyra?Cikkünk a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg. 

Az eheti szám tartalmából: 

  • Tényleg itt járt Angelina
  • Hogyan lehet örökbe – elfogadni?
  • Ünnepekre készülődve
  • Címlapon: Pokorny Lia
  • Nők a világ legokosabbjai közt
  • Reggelizz, mint egy király!
  • Boldogabb szeretők lettünk 8 év alatt?

Ha előfizetnél a hetilapra, itt és most megteheted!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top