Aktuális

Nem menő a színes autó

Meg tudnád tippelni, hogy a világban rohangáló autóknak hány százaléka rózsaszín, vagy mondjuk piros? Autószínekről készült statisztika következik.
A fekete és az ezüst csatát komoly csatát vív jelenleg az autóiparban – ez a két szín az autóvásárlók kedvence, legalábbis a  világ vezető autóipari festékgyártója, a DuPont idei jelentése szerint. A DuPont 58. globális autószín-kedveltségi összefoglalója az összesítés mellett tartalmazza a 11 vezető régiót lebontva, így megtaláljuk külön Európa adatait is.
 
Nem menő a színes autó
 
Az új autók színeit összesítő jelentés nem hozott nagy változást az elmúlt évekhez képest. Az ezüst, a fekete, a fehér, a szürke most is ott szerepelnek a legkedveltebbek között. Érdekes, hogy egy-két éve úgy tűnt, a fehér átveheti az első helyet, de átmeneti helyzet volt, most kezd visszaszorulni, a fekete viszont jön fel.  Észak- és Dél-Amerikában, Indiában, Japánban a fehér a vezető szín, Oroszországban és Európában a fekete.

Európában az autók 26 százaléka kap fekete fényezést, 19 százalékuk szürke, 17 százalék pedig ezüst. Együttesen több mint az autók felét adják ki. Ha a feltűnőbb színeket nézzük, ott a kék vezet 9 százalékkal a 7 százalékos piros előtt.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top