Aktuális

Aluljáróban aludni tilos!

Ma már nem maradhatnak éjszakára a főváros forgalmasabb aluljáróiban a hajléktalanok.

December 15-től a főváros egyes aluljáróiból kitiltják a hajléktalanokat.  A szabályozás értelmében ezentúl nem lehet majd életvitelszerűen aluljárókban és forgalmas közterületeken tartózkodniuk, aludniuk, melegedniük a fedél nélkül élőknek – legalábbis bizonyos aluljárókban.
Tilos lesz aludni az Astorián, A Ferenciek terén, a Nagyvárad téren, a Blaha Lujza téren, az Örs vezér terén, a Flórián téren, a Batthyány téren, a Nyugati, a Déli, a Keleti és a Kelenföldi pályaudvarok aluljáróiban, valamint a Móricz Zsigmond körtéren.

A Hajléktalanokért Közalapítvány szakemberei azt kérik, hogy hideg időben, ha bajban lévő embert látunk az utcán, próbáljuk megszólítani és kérdezzük meg, hogy szüksége van-e segítségre. Ha szükségét látja a közvetlen segítségnyújtásnak, hívja a mentőket! Azt javasolják, hogy minden egyéb veszélyhelyzet esetén keressük a regionális diszpécserszolgálatot. Természetesen sokat segíthet mindkét esetben a bejelentett személy neve, kora, a helyszín és a probléma pontos leírása.

REGIONÁLIS DISZPÉCSERSZOLGÁLATOK TELEFONSZÁMAI:

Budapest és Pest megye: (1) 338-4186
Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye: (92) 323-000
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád megye: (46) 323-260
Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém megye: (34) 511-028
Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: (42) 504-618
Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye: (76) 485-582
Baranya, Somogy, Tolna megye: (72) 233-169

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top