Aktuális

Esti programajánló: élő karácsonyi hangverseny a fotelből

Élőben közvetíti honlapján ma este a Művészetek Palotája a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar karácsonyi hangversenyét, amelyre Kocsis Zoltán fő-zeneigazgató meglepetéssel is készül.

Először adnak élő internetes közvetítést a Müpából. A koncert meghallgatásához csak az intézmény honlapját kell felkeresni december 23-án este. 

 

Az online műsor csütörtök este hét órakor kezdődik, amelyben a Művészetek Palotájáról, az elmúlt évek rendezvényeiből látható egy összeállítás, és több neves művész – például Antal Mátyás és Kocsis Zoltán – is megszólal a koncerttel kapcsolatban.
Az élő közvetítés a meghirdetett programnak megfelelően fél nyolckor indul, amelyben Haydn Nelson miséje mellett egy olyan darab is felcsendül, amelyet Kocsis Zoltán külön erre az estére komponált. A téma a Kiskarácsony, nagykarácsony… kezdetű dal, a nagyzenekarra és kórusra írt műben alpesi kürtök is megszólalnak, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe és a közvetítésnek köszönhetően az otthonokba is.
Kocsis Zoltán úgy találja, hogy Haydn a Nelson-misében erőltetetten a sémák, sablonok ellen dolgozik. „Kerek egészet hallunk. Olyan sűrű és értékes a zenei anyag, hogy nincs kétségem, játszani kell” – nyilatkozta Kocsis Zoltán az MTI-nek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top