Aktuális

Állatok ezrei kerülhetnek sokkos állapotba

A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá – sokan közülük a kocsik kerekei alatt, sintértelepeken végzik, vagy sosem jutnak haza.

A Noé Állatotthon Alapítvány ezért arra kéri a gazdákat, hogy december 31-én egész nap és január 1-jén tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva.
Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre.

Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrocsip, melynek beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten (PETVETDATA: www.petvetdata.hu) pedig ellenőrizhetik, hogy a csip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.

 

Állatok ezrei kerülhetnek sokkos állapotba

A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentőszámot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. A 06-70/635 0780-as számra január 2-ig 0–24 óráig, január 3-tól telefonon csak este 18 h után várjuk a bejelentéseket, vagy sms-ben, illetve a j.zsuzsa@gmail.com e-mail címre.
Az sms – lehetőség szerint tartalmazza – az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.

Elveszett kutyák adatbázisa, tennivalók azoknak, akik elkóborolt állatokat találnak: a Noé Állatotthon oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top