Aktuális

Hamarosan megnyit az Európa Pont!

Néhány nap múlva megnyílik a budapesti Európa Pont, amely fontos hiánypótló szerepet betöltve egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely, valamint kapocs az állampolgárok és az EU intézményei között.

A főváros legújabb uniós találkahelye érdekes programokkal és nívós koncertekkel vár mindenkit egész hétvégén. Fellép Palya Bea, Gryllus Dorka és berlini zenekara, a RotFront, valamint a Magashegyi Underground Bocskor Bíborkával. A nyitófesztivál nagyszerű alkalom arra is, hogy méltó módon ünnepeljük meg hazánk soros EU-elnökségét.

Hamarosan megnyit az Európa Pont!

A jövő héttől bárki birtokba veheti Budapest legújabb találkahelyét, amely több, mint egy egyszerű közösségi tér, hiszen több funkciót is betölt. A hétvégén nyíló Európa Pontban kényelmes fotelekben ücsörögve lapozgathatjuk majd a tekintélyes európai folyóiratokat, izgalmas koncerteket hallgathatunk, európai uniós pályázatok között böngészhetünk, és az életünket érintő egyéb uniós lehetőségek között kutathatunk, miközben legjobb barátainkkal csevegünk. Ráadásul a gyerekeket sem kell otthon hagyni, hiszen a gyereksarokban európai témájú játékok szórakoztatják a legkisebbeket, amelyekkel játszva ismerkedhetnek meg a sokszínű Európával.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete új közös székházának földszintjén, az Európa Pontban egy olyan nyitott központ jön létre, ahol a kulturális események kiemelt szerepet kapnak, és megvalósulhat az állampolgárok és az uniós intézmények közötti közvetlen párbeszéd. Az új épületben különböző témájú fórumok, viták, kiállítások, filmvetítések, előadások, kisebb koncertek, nyílt napok kerülnek majd megrendezésre. Január 8-án és 9-én pedig a színes nyitó programoké lesz a főszerep. A kulturális sokszínűség jegyében zajló ingyenes rendezvényen méltó módon ünnepelhetjük meg azt a kiemelkedő történelmi eseményt, hogy az elkövetkező fél évben hazánk áll az Európai Unió élén.

Európa Pont Nyitófesztivál
2011. január 8–9. Millenáris
A BELÉPÉS INGYENES!
Helyszín: Millenáris Fogadó

A programokról bővebben itt olvashatsz! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top