Aktuális

Baj lenne, ha vasárnap zárva lennének az üzletek?

Kérjük, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkhöz, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!


Baj lenne, ha vasárnap zárva lennének az üzletek? Ercsa1:  „Nem, egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy vasárnap minden zárva legyen. Tudom, hogy anyáink idejében még így volt, sőt szombaton az üzletek már délben bezártak. Csakhogy manapság sokkal tovább dolgozunk! Az a világ elmúlt, amikor az irodában 4 vagy 5 órakor kiejthettem a kezemből a tollat. Sokkal kevesebb időm van vásárolni, és itt nemcsak az élelmiszerekre gondolok, de pl. ruhára, bútorra, szőnyegre, vagyis nagyobb értékű dolgokra, amit nem pillanatnyi »felindulásból« vesz meg az ember.”
vérmatska:
„Gondolom, a bezárás mellett az az egyik érv, hogy a hétvégét ne a plázákban töltsék a családok, hanem csináljanak egyéb közös programokat, például kiránduljanak. Szerintem viszont, ha valakinek van igénye kulturált, építő jellegű családi programokra, az akkor is megteremti ennek a lehetőségét, ha közben nyitva vannak a boltok. Akinek nincs, annak akkor sem lesz, ha bezárnak.”

Baj lenne, ha vasárnap zárva lennének az üzletek?

berbeda: „Én a zárva tartás mellett voksolnék. Nekem is kereskedelmi végzettségem van, és kicsi gyerek, család mellett eszemben sincs vasárnap dolgozni, ezért nem megyek vissza a munkahelyemre. Azt osztanám be oda, aki kitalálta. Csak szokás kérdése lenne újra bevezetni, ami régen volt. Az meg külön szomorú, hogy valaki csak ott tudja elütni a szabadidejét hétvégenként.”
Taisha:
„Szerintem sokkal jobb lenne, ha vasárnap zárva lennének az üzletek. Nem a kereskedelemben dolgozom, mégis kitolásnak érzem ezt azokkal szemben, akik viszont igen. Én ugyanis azt veszem észre, hogy vasárnap általában csak unalmukban járnak vásárolni az emberek (mert mi mást is lehetne csinálni egy uncsi vasárnap délután, mint vásárolni). Én általában hétköznap intézem ezt el, hogy hétvégén bolt közelébe se kelljen menni, mert utálom a tömeget, és nem szeretem, amikor sírnak-rínak az emberek, hogy jaj, nincs pénzünk, közben meg tolják a dugig tömött bevásárlókocsit.”

Felvetésünk a következő héten: Milyen fogadalmat tett az új esztendőre?

Baj lenne, ha vasárnap zárva lennének az üzletek? Cikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg.

A legfrissebb szám tartalmából:

  •  Mit tegyek, hogy fiatalabbnak érezzem magam – mint tavaly?
  • Szulák Andrea: „Az életem változásai előrevisznek”
  • Párok, eltérő ritmusban
  • Több nőt a politikába!
  • Teákkal az egészségért
  • Nők Lapja arc: Kocsis Ágnes
  • Tegyünk rendet a nappaliban!

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top