Aktuális

Diszkótragédia: Riadóláncot indítottak a szülők

A szombati tragédia után az egyik legnépszerűbb közösségi portálon elindult egy szülői kezdeményezés "Budapesti szülők riadólánca" névvel.

A mintegy 900 főt számláló csoport tagjai szerint „nem az a megoldás, ha a gyerekeinket bezárjuk a négy fal közé. Ugyanakkor megszoktuk, hogy ebben az országban bármi tragédia történik, mindenki abban verseng, hogy felelősöket keressen, és a másikra mutogasson. Tudjuk, hogy a hatóságok és a rendőrség magától nem fog tenni semmit, csak látványos rendeleteket hoznak és egy darabig esetleg fokozottan figyelnek”.

„Az ehhez a közösséghez tartozó szülők vállalják, hogy RIADÓLÁNCOT alkotnak annak érdekében, hogy gyermekeink biztonságban szórakozhassanak. Minden budapesti szórakozóhelyet megnézünk, minden rendezvényt ellenőrzünk és tájékoztatjuk egymást, mennyire tartjuk azt biztonságosnak. Közösen megalkotjuk a saját szabályrendszerünket, megfogalmazzuk az elvárásainkat és ezeknek megfelelően minősítjük a szórakozóhelyeket. Elkészítjük a MEGBÍZHATÓ SZÓRAKOZÓHELYEK LISTÁJÁT és gyermekeinket megkérjük, csak olyan helyekre és rendezvényekre menjenek el, ahol önkénteseink ott vannak, illetve amelyeket megbízhatónak minősítünk” – szól a csoportot létrehozók közleménye.

A szülők azután határoztak a csoport létrehozásáról, hogy szombat éjszaka egy fővárosi szórakozóhelyen kitört tömegpánikban 3 fiatalt tapostak halálra. Bővebben a tragédiáról itt olvashatsz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top