Aktuális

Tett-e fogadalmat szilveszterkor?

Kérjük, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkhöz, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!

Tett- e fogadalmat szilveszterkor? Coco: Én tettem. Megfogadtam, hogy nem túráztatom magam többé olyan dolgokon, amelyeken úgysem tudok változtatni, mert csak magamat teszem tönkre vele. Kicsit talán túlfejlett az igazságérzetem, és nehezen viselem, ha a dolgok ferdén, rossz irányba alakulnak körülöttem. Értem ezt a munkámra, a közéletre, és minden egyébre, amivel szemben kénytelen vagyok tehetetlenül állni. Remélem, nyugodtabb esztendőnek nézek elébe!
kis zöld manó: Még 23 évvel ezelőtt, az oltár előtt. Tartom azóta is, mert jól választottam.
róza555: Fegyelmezett vagyok és céltudatos. Újévi fogadalom? Ugyan kérem, én cselekszem!
semiramis: Nem, nem fogadkozom. Minek? Statisztikailag nézve semmi nincs kevésbé betartva, mint az újévi fogadalmak. Ha valamit akarok, megvalósítom fogadkozás nélkül is. Január 24-én éppúgy, mint május 6-án vagy augusztusban.
bogájka: Én most eljutottam arra a szintre, hogy megfogadom, nem segítek többé önzetlenül senkinek, mert mindig én járok rosszul. Pont a segíteni akarásom miatt közröhej tárgya leszek, a megsegítetteknek pedig mindig több és több kell. Na, ebből elegem van! Innentől kemény leszek, céltudatos, és nem hagyom magam kihasználni mások által.
makarska: Én most először teszek fogadalmat. Mégpedig hogy lefogyok kb. 20 kilót. És annak érdekében, hogy ezt be is váltsam, annyit teszek, hogy elmondom néhány embernek a tervemet. Így aztán szégyellném, ha nem valósítanám meg. Remélem, be fog jönni!
csira: Január elsején letettem a cigit. Immár harmadszor kezdek bele a leszokásba. Általában három-négy hónapig ki is tartok. Volt már tapasz, akupunktúra, most egyszerűen csak abbahagyom, és kész. Elhatároztam, hogy kemény leszek. Elvégre megígértem a feleségemnek, hogy ha megszületik a babánk, véget vetek „züllött” életemnek”. Csak nehogy megint jöjjön egy buli!
hjk80: Most jutottam el abba az életszakaszba, hogy nagyon tudom, mit szeretnék, és kész vagyok ezekért minden követ megmozgatni. Van nyolc-tíz életterület, mindegyikre kitaláltam egy-egy célt, szépen lépésről lépésre összeszedem, leírom, kitalálom, hogyan jutok el odáig…

MI A VÉLEMÉNYED?

Szeretnék hozzászólni a Nők Lapja 44. számában közölt Egy csapatban anyuval a pálya mellett című riporthoz. Nagyon tetszik, hogy ez a négy mama ilyen bölcsen megoldotta a gyerekek sportolását, és egy füst alatt a saját mozgás- és társaságigényét is kielégíti. Míg a fiúk fociznak, ők is futnak egy-két kört a pálya körül, és a fennmaradó időben cseveghetnek, megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat.

Mivel a gyermekeket nevelő anyák legsúlyosabb problémája ugyanúgy az elmagányosodás, mint a társadalom többi csoportjának, úgy gondolom, jó példával szolgálnak arra, hogyan lehet ezt a modern civilizációs betegséget kivédeni. Én magam igyekszem majd követni a mintájukat, és minden édesanyát erre szólítanék fel! Ne hagyjuk, hogy a folytonos rohanás és megfelelési kényszer végleg elembertelenítse az életünket! 
Köszönöm, hogy meghallgattak:
Minár Cecília, Szlovákia

JOGI TANÁCS

Kérdés: Forintalapú lakáshitelem van, rám is vonatkozik az 5 évenkénti ingyenes előtörlesztési lehetőség, vagy csak a devizahitelesekre?
Köszönöm a válaszát: Kovács Sándorné
Dr. Magyari Csilla ügyvéd válasza: Igen, igénybe veheti, ha
1. hátralévő tartozása kevesebb 1 millió forintnál,
2. egy éve nem történt előtörlesztés,
3. a hitele futamidejéből már eltelt 24 hónap.

Tett- e fogadalmat szilveszterkor?

De ha az előtörlesztett összeg magasabb, mint a hitelszerződésben lévő összeg fele, vagy ha másik pénzintézet hiteléből törlesztene, akkor nem veheti igénybe a lehetőséget. Az 5 éves időszak csak a futamidő-hosszabbításra vonatkozik.
Szakértőink – jogász, adótanácsadó, hitelügyintéző, fogyasztóvédő – várják kérdéseiket!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top