Aktuális

Kadosa Kinga édesapja: a lányom nem volt drogos!

A múlt heti diszkótragédiában elhunyt szép, szőke diáklány, Kadosa Kinga szülei határozottan cáfolják, hogy drogot találtak volna akár a kislányuk, akár a másik két áldozat szervezetében. Noha többen nem értik, hogy a szülők miért szólalnak meg a nyilvánosság előtt, ők azt mondják, a jó ügy érdekében teszik.

Olvass tovább a témában!
Diszkótragédia – Hogyan védd meg a gyermeked?
Halálos tömegrendezvények
A szétesés határai
Problémás lányok – drog, prostitúció, csavargás

Gyönyörű, mosolygós, szőke tinilány pózol jókedvűen egy pár hónappal ezelőtt készült fotón. Szeme bájosan, huncutul csillog, ereje teljében van, úgy tekint a világra, hogy egyszer meg fogja hódítani azt. Hiszen ideje még bőven van.

Ám a sors valamiért kevesebb időt szánt ebben a földi világban Kadosa Kingának. Mindössze tizenhét évet élt.

Máig sem hagyja nyugodni a közvéleményt az egy héttel ezelőtti tragédia, amikor is a West Balkán nevű szórakozóhelyen bulizó többezres tömegben pánik tört ki, s három fiatal meghalt. A szülők, a rendőrség, a barátok mind-mind felelősöket keresnek. Közben pedig azok, akik felelősségre vonhatók, egymásra mutogatnak.

Kadosa Kinga szülei emberfeletti tartásról, erőről tettek tanúbizonyságot, amikor kiálltak a nyilvánosság elé és szóltak – egyáltalán meg tudtak szólalni – imádott gyermekük tragédiájáról. A szülők célja azzal, hogy fájdalmukat, tragédiájukat megosztották a tévénézőkkel, újságolvasókkal, nyilván nem a szereplési vágy – ahogyan ezt ostobán egyes fórumokon írják –, hanem az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a felelőtlenül megrendezett buliknak milyen súlyos következményei lehetnek, s szeretnék, ha a jövőben elkerülhető lenne, hogy fiatalok haljanak meg csupán azért, mert szórakozni mentek. Mert az nem megoldás, hogy a szülők innentől fogva nem engedik el gyerekeiket szórakozni az éjszakában. A szakember, dr. Csides Kata pszichiáter szerint ezzel csupán azt érnék el, hogy a gyerek titkolózni kezd.

– Minden életszakasznak megvannak a maga jellegzetességei, s a bulizás, a barátokkal való kikapcsolódás szerves része egy tinédzser életének, szocializációjának. Nem lehet megfosztani tőle, hiszen azzal a szülő éppen hogy ellentétes hatást ér el, a gyerek lázadni kezd, nem mondja meg, hogy hova megy, esetleg elszökik, s ezzel mindketten csak még rosszabbul járnak. A szülő nem tudja, hol a gyermeke, a gyerek pedig nem tud segítséget kérni, ha esetleg bajba kerül, hiszen fél a következményektől. 

Kadosa Kinga édesapja ráadásul szeretne eloszlatni minden olyan kételyt, a bulvársajtóban megjelent információt, ami szerint a három fiatal szervezetében különböző partidrogokat találtak. Egyikük sem vett be semmit, halálukat a boncolás szerint súlyos hasi zúzódások és fulladás okozta, amikor szorosan odanyomta őket a korlátnak a pánikba esett, megvadult tömeg. 

Kadosa Kinga édesapja: a lányom nem volt drogos!

 

– Az utolsó véremig azért fogok küzdeni, hogy kiderüljön, ki vagy kik a felelősek a lányom haláláért! Nem fogok belenyugodni a történtekbe. Egyébként pedig felháborítónak tartom, hogy a hat gyanúsított szabadlábon védekezhet. Hát ebben az országban mindent meg lehet csinálni? Mindenki a másikra mutogat. A jogszabályok is rosszak – mondta Kadosa Zoltán, aki azon is felháborodott, hogy a lányát drogozással vádolták.

– Egyszerűen nem tudom felfogni, honnan vették azt a lapok, hogy a lányok szervezetében drogot találtak. Papírunk van arról, hogy egyik lány szervezetében sem találtak drogot vagy alkoholt. Késelésnek, szúrásnak nincs nyoma rajtuk, nem igaz, hogy megkéselték őket. A tömeg a falhoz szorította a lányokat, és megfulladtak. Mind a ketten törékeny testalkatúak voltak – jelentette ki az édesapa, aki feleségével valószínűleg kártérítést pert indít, amint kiderül, hogy ki vagy kik a felelősek a tragédiáért. 

Az édesapa elmondta, hogy számtalan ismeretlen embertől kaptak kedves üzeneteket, gesztusokat, amelyekben biztosítják őket, hogy rengetegen osztoznak gyászukban, ezért a kislányok temetését nyilvánosan rendezik meg, hogy azok, akik szeretnék elkísérni őket utolsó útjukra, megtehessék. Kingát január 31-én délután 3 órakor helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti sírkertben.  

– Annyi virágot, szerető, támogató levelet kapunk, hogy meg sem fordult a fejünkben, hogy ne nyilvános legyen a kislányom temetése. Meg szeretnénk adni a lehetőséget, hogy ez a sok jó ember méltó módon elbúcsúzhasson a mi kislányunktól. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top