Aktuális

Nő vagy? Menj az állami nyugdíjrendszerbe?!

Még mindig nyugdíjdöntés. Igaz, hogy a nőknek definíciószerűen érdemesebb visszatérniük az állami rendszerbe, mint a férfiaknak?
 Ács Gáborról dióhéjban

“életem kétharmad részében egyáltalán nem érdekelt a pénz. aztán viszont a szomszéd épp az én apró lakásomat nézte ki, hogy összenyissa a sajátjával, s ki lettem tömve egy köteg forinttal. az ajánlat visszautasíthatatlan volt, ráadásul rákényszerített, hogy elkezdjem behatóan tanulmányozni a befektetési lehetőségeket, meg mivel lakni is kell valahol, az ingatlanpiacot.

ma már világos, hogy a dolog alapvetően határozta meg pályaválasztásomat, meg egyik hobbimat is. előbbi lett a gazdasági újságírás, utóbbi pedig a befektetés. ez a párosítás a néhány nagy buktán keresztül gyorsan megtanította nekem, hogy mi a különbség aközött, amiről az okosok beszélnek, és aközött, ami valójában történik a pénzpiacokon.”

forrás: www.radiocafe.hu

Igen, s ennek oka is elég egyszerű. A magánkasszákban történő maradás melletti egyik legfontosabb érv az, hogy ezeknél örökölhető a magtakarítás. (Az államinál csak halvány ígéretek repkednek ez ügyben.) Vagyis ha valaki nem éri meg a nyugdíjkorhatárt, akkor az állami rendszerben csak egy szerény havi járandóságra számíthat az özvegye, míg a magánkasszánál a teljes nyugdíjcélú megtakarítás megilleti az örököst. Sőt az örököstől is lehet örökölni, például abban a szerencsétlen esetben, ha esetleg a férj halála után a feleség sem éri meg a nyugdíjba menetelt, akkor a gyerekek tarthatnak igényt az összegre. Innentől elég a demográfiai trendekre gondolni, s kiviláglik, hogy a hölgyek sokkal nagyobb arányban érik meg a nyugdíjazást, mint a férfiak. Egészen döbbenetes adat, de jelenleg a férfiak közel harmada meghal a nyugdíjazása előtt, míg a nőknél ez az arány 15 százalék körül van. Tehát ha semmi más szempontot nem veszünk figyelembe, az örökölhetőség miatt a férfiaknak sokkal inkább érdemes a maradáson elgondolkodniuk, mint a szebbik nemnek.

Nő vagy? Menj az állami nyugdíjrendszerbe!?
Nő vagy? Menj az állami nyugdíjrendszerbe!?
Bedőlhet a nyugdíjreform miatt a forint Nem biztonságosak a magyar bankok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top