Aktuális

Véletlenül elvesztette luxusautóját

Veled is előfordult már, hogy elfelejtetted, hova parkoltál? Szerinted egy milliomos élsportoló mit tesz hasonló helyzetben? (Segítünk: nem az a válasz, hogy megkeresi magától.)
Feledékeny a brit élsport, amelynek legjobban fizetett sztárjai esetenként Ferrarijukat hagyják el, máskor az megy ki a fejükből, hogy van valahol egy Porschéjuk. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap írta meg Jermaine Pennant, a Premier Ligában – az angol labdarúgás felső osztályában – játszó Stoke City 28 éves reménységének történetét.

Pennant a spanyolországi Zaragoza vasútállomásának parkolójában hagyta egy hónapig Porschéját – miután elfelejtette, hogy van neki egy ilyen autója. A szélső, aki decemberben igazolt 2,8 millió fontért (930 millió forintért) a Real Zaragoza csapatától a Stoke Cityhez, a beszámoló szerint megdöbbenéssel értesült arról, hogy egy vagyont kell kifizetnie parkolási büntetésre, mivel fogalma sem volt róla, hogy áll egy Porschéja a spanyol város pályaudvaránál.

Pennant váltig bizonygatta, hogy nincs a hatósági leírásban szereplőnek megfelelő autója, de a rendszám – amely ráadásul „személyre szabott” volt, vagyis nyilván szintén jó sokba került  – egyértelműen bizonyította, hogy a zaragozai parkolóban talált Porsche az övé.

A játékos végül beletörődött a tényekbe, és megkérte egyik barátját, hogy vigye a kocsit spanyolországi villájához. Ez nem okozott különösebb nehézséget, mivel Pennant még a kulcsot is az elfelejtett Porschéban hagyta.

 
Véletlenül elvesztette a Ferrariját

 
Épp a minap számoltunk be egy hasonló esetről, amikor Jenson Button brit Forma–1-es exvilágbajnok édesapja a Ferrariját hagyta el az olasz Riviérán. John Button, aki maga is egykori ralivilágbajnok, bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy ellopták szállodája elől élénkpiros Ferrari Maranello 550-esét, majd visszatért Monte Carló-i otthonába.

Alig 24 óra elteltével azonban megcsörrent telefonja, és az olasz rendőrség közölte vele: megtalálták a 150 ezer font (50 millió forint) értékű autót, mindössze 800 méterre a szállodától. A Ferrari szabályosan parkolt, be volt zárva és semmiféle külsérelmi nyom nem volt rajta.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top