nlc.hu
Aktuális
Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja?

Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja?

Kérjük, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkre a fórumban, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!

Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja? csibe: Én Kathryn Bigelow-ra szavazok. „A bombák földjén” bombajó film. Azon kívül nekem nagyon tetszik, ha egy feleség nem húzódik meg a férje árnyékában egy életen át, hanem bebizonyítja: ő is ér legalább annyit, ha nem többet. Kathryn ezt tette, amikor elnyerte férje, James Cameron orra elől az Oscar-díjat. Köztünk például a férjemmel gasztrocsaták folynak. A vasárnapi ebédek után a gyerekek osztják ki a helyezéseket közöttünk attól függően, melyik fogás tetszett nekik jobban. Az övé vagy az enyém.

napóra: Ürge-Vorsatz Diana. Egyrészt, mert érdekel a klímaváltozás-kutatás. Másrészt, mert amikor  hallottam nyilatkozni, nagyon-nagyon szimpatikus volt, egyszerűen és érthetően beszélt a klímaváltozásról. Arról, hogy mi, laikusok, mit tehetünk az otthonunkban vagy a környezetünkben. Onnantól kifejezetten kerestem, hol szólal meg, az interneten is rákerestem és a Nők Lapjában olvastam róla és családjáról. Hogy hogyan él, hogy hasznosítja az esővizet, mivel spórol – engem nagyon meggyőzött. Amivel lehet, spórolunk itthon. A mosógép-öblítővizeket felfogjuk és  WC-öblítésre használjuk, már évek óta szelektíven gyűjtjük a hulladékot, energiatakarékos izzókat használunk. Nálam ő a befutó.

ementáli: Palya Bea a legrokonszenvesebb a cikkben szereplők közül. Olyan mélyről hozza fel magából a muzsikát, olyan természetességgel táncol, mozog a színpadon, hogy attól én is legszívesebben táncra perdülnék. Szerintem nem pusztán remek és autentikus népdalelőadó, hanem öntudatlanul a nőiesség és nőiség felébresztésének szószólója is. A sugárzó mosolyával, önmaga vállalásával, vékonyan, ducin, cigányul, bárhogyan; elragadó jelenség!

Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja? spann: Hogy tudta kifelejteni a Nők Lapja pont a saját sztárját, és egyben a mi legkedveltebb favoritunkat, Soma Mamagésát?

mesüge: Hajrá, Kovács Kati! Mármint a kajakkirálynő, bár én az énekesnőt is nemzedéke legjobbjának tartottam. Kajakozó bajnokunk tehetségét személyesen az athéni olimpián csodálhattam meg. Természetesen onnan is elhozta az aranyat. Mondjuk, nehéz lett volna nem győznie olyan lelkes rajongótáborral a háta mögött, mint mi voltunk. Bámulom a kitartását, a lelki erejét, erkölcsi tartását. Ezek egy sportoló legfőbb erényei. Ráadásul még szépség tekintetében is beleférne a top tízbe!

Biborka: Angelina Jolie-val senki nem versenyezhet. Ő a világ leggyönyörűbb arca. A száját különösen irigylem, és ez végre valódi, nem szilikonnal felduzzasztott műtestrész. Amit még ennél is jobban csípek, az a hat gyönyörű gyereke. Nagyra tartom ezt a nőt. Erős, rugalmas, mint egy párduc, meghódította a földkerekség legvagányabb pasiját, és úgy kormányozza azt a hajót, amit a családja jelent, mint az olaszoknál a Mammák. Mosolygósan, nagy szívvel, és karizmatikus erővel.

Pompadur: Én egy kicsit hiányolom az irodalom képviselőit a felsorolásból. Több világszínvonalú női alkotót is említhetnék, de maradjunk csak a magyaroknál. Tóth Krisztina például költőként és a kisprózában nyújtott teljesítménye alapján is az utóbbi idők egyik legtehetségesebb felfedezettje. Szívesen olvasom humoros, máskor elgondolkodtató vagy épp ironikus tárca-novelláit a Nők Lapja hasábjain is. Őt is szívesen beválasztanám ebbe az élcsapatba.

Felvetésünk a következő héten: Szerinted szerint jó megoldás-e a 3 éves gyes?

Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja?

 

Az egykulcsosról egyszerűen – Adószakértőnk válaszol

Januártól a magán- és a külön adózó jövedelmeink után egységesen 16% személyi jövedelemadót (szja) kell fizetnünk. 
Tétényi Zsuzsanna adószakértő válaszol.

Hogyan változik az adójóváírás mértéke?
Az adójóváírásra jogosultak maximális jövedelme 1 százalékkal csökkent. Maximális összege pedig 3 ezer forinttal.

Kik járnak a jól a kedvezménnyel?
Mivel kisebb kereseteknél eddig is csak 17 százalékos volt az szja, az egykulcsos adóval a 290 ezer forint felett keresők kapnak vissza több pénzt. Minél kisebb a kereset, annál kevesebbet vehetünk igénybe az új kedvezményből.

Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja?

Mi a helyzet az önkéntes nyugdíjpénztárral?
Az önkéntes nyugdíjpénztári és nyugdíj-előtakarékossági számlára befizetett összegek utáni
kedvezmény 30 százalékról 20-ra csökken.

Hogyan érinti a családosokat a januártól életbe lépett új adórendszer?
Egy- és kétgyermekes családokban havi bruttó 62 500 forinttal csökkenhet az adóalap gyermekenként. A három- és többgyermekes családok adóalapja gyermekenként és havonta 206 250 forinttal lehet alacsonyabb. Egy-két gyermekes családok havi 10 ezer, a 3 és több gyermekesek pedig havi 33 ezer forint adót takaríthatnak meg gyermekenként. Ha az egyik szülő fizetésével nem merül ki a kedvezmény, a másik megkaphatja a maradékot. Ahogy az egyik gyermek elmúlik 20 éves, a többiekre marad a magasabb és családi pótlék és adókedvezmény.

Kik élhetnek a kedvezménnyel?
Minden olyan családi pótlékra jogosult személy, akinek van összevont adóalapba tartozó jövedelme. Az evások kimaradnak ebből a körből, mert nincs összevonás alá eső jövedelmük. Az ekhósok a minimálbér utáni adóból vonhatják le a kedvezményt. Azok sem érvényesíthetik a kedvezményt, akiknek csak osztalékjövedelmük vagy befektetéseik vannak.

KÜLDJ EGY ÖTLETET!

Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja? Pár hónapja találtam rá egy számomra nagyon kedves és hasznos hobbira egy honlap segítségével. Azt mutatja be, hogyan lehet otthon saját kezűleg natúrkozmetikumokat készíteni.
Korábban is ezeket részesítettem előnyben, de el nem tudtam volna képzelni, hogy a magam választotta egészséges növényi alapanyagokból én is készíthetek krémeket, testápolókat, ajakápolót, vagy akár kenőcsöt a kisbabámnak.

Mindezt a www.frissnaturkozmetikum.hu portálon tanultam meg. Az oldalon sok recept van, és tippek az alapanyagok beszerzési helyére.

Üdvözlettel: Szalai Adrienn

Várjuk további ötleteiteket, ne felejtsétek el megírni azt sem, hol szereztétek be hobbitokhoz a kellékeket!

 

Számodra ki az elmúlt 10 év legmeghatározóbb nőalakja? A cikk nyomtatásban a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.
Az e heti lap tartalmából:

  • Gyerekek az éjszakában – A diszkótragédia után
  • Párok túl a válságon – Kezdjük újra együtt!
  • 4 önkéntes munkás a sok százezerből
  • Koós Réka: „Azt mondták, legyek csendes és szerény, de nem lettem”
  • Óvatosan a főnökkel – Mit tehetünk a munkahelyi békéért?
  • Az írisz elárulja, mennyi az energiám

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top