Aktuális

Darth Wagen, avagy cukiság és autóreklám

Mi kell egy jó reklámhoz? Például egy aranyos kisgyerek. Vagy épp egy kultikus sci-fi egyik főgonosza. Egy reklámügynökség gondolt egyet, és összegyúrta a kettőt.
Jó bornak nem kell cégér, szól a közmondás, de a reklámokkal teletömött modern világban még a legjobb bor is elsikkadhat, hacsak valamilyen igazán ötletes hirdetési megoldás ki nem emeli a többi közül. Jelen esetben a jó bor a legújabb Volkswagen Passat modell, amelyhez egy kifejezetten nagy cukiságfaktorú reklámfilm született.

Egy átlagos autóreklám a sebességről szól, a kényelmes ülésekről, a lóerőkről, a vezetés élményéről, vagy az elmosódó tájképről az ablakok mellett. Az új Passat mert különbözni ezektől is: a Deutsch Inc. reklámügynökség ugyanis egy anyut és aput egyaránt megcélzó, az autó családi jellegét érzékeltető filmecskét alkotott. Az anyukák természetesen elérzékenyülnek majd a csetlő-botló kisgyerek láttán, az apukák pedig újra fiatalnak (és Jedi lovagnak) érezhetik magukat a Darth Vader-szerelés és a Birodalmi induló miatt. Hatásvadásznak hangzik? Annak, bizony, és mindezek ellenére a végeredmény mégis aranyos lett, íme.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top