Aktuális

Életveszélyes a Várbazár

Januárban elkerítették a területet a gyalogosok elől, mert az épületről hullik a vakolat és nagyobb díszdarabok is potyognak a járdára.
Életveszélyes a Várbazár Olvass tovább!
A fővárosra omlik a Budai Vár? 

Az RTL Hírek információi szerint még egy–másfél hónapig marad a helyzet, a Várgondnokság akkorra ígérte, hogy ellenőrzik az épület homlokzatát és eltávolítják a meglazult elemeket.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azt közölte: nincs hivatalos információjuk arról, hogy lenne pénz a Várbazár felújítására, pedig a nemrég bejelentett Új Széchenyi-tervben szerepel a felújítás. A hírek szerint a Várgondnokság már dolgozik a romtalanításon.

Életveszélyes a Várbazár „Ez azt jelenti, hogy végigkopogtatják a felületeket és a meglazult vakolatdarabokat, díszítő elemeket leszedik róla. Véleményem szerint ez 1–1,5 hónapon belül megtörténhet” – mondta Somogyi Gabriella, a Várgondnokság Nonprofit Kft. kommunikációs igazgatója.

A felújítások azonban még egy darabig biztosan nem kezdődnek el, mert a fagyok végét mindenképp meg kell várni. Egy hideghullám után ugyanis további elemek lazulhatnak meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top