Aktuális

A legidegesítőbb emberek

Beleszuszog a füledbe mögötted a sorban, hallgatózik, vagy egyszerűen csak beleáll az aurádba. De vajon lehet ellenük tenni valamit? Vagy jobb elfogadni, hogy léteznek auraháborgatók?
Nem vagyok hárpia, de van véleményem, és bosszantanak dolgok, pont úgy, ahogy téged vagy bárki mást. És miután felidegesítem magam, úgy érzem, jobb, ha kiírom magamból a haragom. A családomnak legalábbis mindenképp. Szitkozódom, pufogok, de örülni is tudok. És ami talán a legfontosabb: ez az én szubjektív véleményem, nem pedig a Nők Lapja Cafe hivatalos álláspontja, pont emiatt lett a rovat neve: Daniella kiakad. 

 

A legidegesítőbb emberek
Amikor nincs háborgás – mosolyog az egészségügy

Ismered azt az érzést, amikor valaki, akit nem szeretnél, túl közel áll hozzád? Amikor valaki annak ellenére lép be az aurádba, hogy bárki is hívta volna oda? Azon gondolkodtam, hogy vajon öregszem és azért idegesítenek a fülembe szuszogó, kíváncsi vagy esetleg bizalmaskodó emberek? Vagy már fiatalabb koromban se repestem a túl közeli élményekért? A lényegen nem változtat, zavar és kész. Sőt legtöbbször annyira felhúzom magam, hogy a bőröm szinte fájni kezd, ha ilyen szituációba keveredem. Azóta rájöttem, hogy háromféle típusa létezik az auraháborgatóknak.

Nekem mindent elmondhatsz

Talán ez a legirritálóbb az összes típus közül, ugyanis a többivel ellentétben őt még ha nem is nagyon jól, de látásból ismeri az ember. Így aztán nem lehet csak úgy, egy hirtelen balossal lerázni a kellemetlen találkozást. Általában nagyon közel és nagyon nyálasan beszél, ezért ha a szájszaga és a köztetek lévő 5 centi távolság még nem lenne elég, biztos hogy megspékeli a szituációt egy-két „nedvesebb” szóval. Ennél már csak az a rosszabb, ha felebaráti szeretettől vezérelve hozzáér az emberhez.

A legidegesítőbb emberek

Mindent tudni akarok

Ennek a típusnak fő előfordulási helyei a patikák, rendelőintézetek, okmányirodák. Vagyis minden olyan intézmény, ahol bizalmas információra tehet szert. Az persze sosem derült még ki, hogy Irén néni vagy Gyula bácsi (mert általában 60 felettiek a főkíváncsiskodók) mihez kezd azzal az infóval, hogy nekünk fáj a torkunk, terhességi tesztet szeretnénk, vagy esetleg ellopták a személyinket. Mindenesetre az említett helyek egyikénél sem tartja be a „kérjük, hogy a sárga csíknál várakozzon” szabályt. Inkább szuszog, fülel, morog, krákog az ember füle mögött, és amikor véletlenül kérdően hátrafordulunk, még neki áll feljebb.

Siessen már, legyen szíves

Ha valaki indulatot vagy haragot gerjeszt az emberben, akkor az ez típus. Ugyanis általában olyan helyzetekben kezd el háborogni, amikor rajtunk kívül álló okok miatt nem tudunk haladni a dolgainkkal. Ilyenkor általában halkan, majd egyre hangosabb morogni kezd, hogy nem hiszi el, hogy ennyit kell szerencsétlenkedni előtte, és hogy miért mindig ő járt pórul. Szidja az anyánkat, az apánkat, legféltettebb kincsét, és szinte mindent, amit bír, persze nem olyan hangosan, hogy jogosan kérhessük ki magunknak. Egy ideig mindig felhúztam magam az ilyen embereken, de azóta rájöttem, hogy sokkal szórakoztatóbb az agyvérzés határáig hergelni őket és a robbanás előtti pillanatban elegánsan továbbállni. Ennek felismerése igényel ugyan némi tapasztalatot, de négy-öt alkalom után már tökéletesen működik a trükk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top