Aktuális

Csókra csábít a videojáték

"Bowlingozhatok a nyelvemmel a szádban?" Rossz ismerkedős duma, vagy egy új videojáték jelmondata?
Csókra csábít a videojátékCsókot és puszit nemsokára már neten keresztül is lehet küldeni, méghozzá egy műszáj segítségével.

Egy amerikai művész, Hye Yeon Nam olyan videojátékot készített, amiben két emberi száj helyettesíti a kontrollert. Az egyik „játékosnak” a fejére, a másiknak pedig a nyelvére erősítenek mágneses érzékelőt , ami a nyelv mozgását figyeli, és továbbítja a jeleket a vezérlőbe. A játékban látható bowlinggolyó gyakorlatilag abba az irányba megy és olyan sebességgel, ahogyan a nyelv is mozgott a húsz másodperces „felmérési periódusban”.

 
Saját állítása szerint az volt az alkotó célja a Kiss Kontroller kísérleti projekttel, hogy érzelmi töltetet vigyen a mozgással vezérelhető játékba.

Minden bizonnyal erős érzelmeket vált ki a legtöbb emberből, ha csókolózás közben egy monitort figyel,i és arra koncentrál, hogy vajon jobbra vagy balra kell-e tolnia a nyelvét a legjobb gurítás érdekében. Pláne ha a csókpartner nyelvére egy mágnest rögzítettek, méghozzá műfogsor-ragasztóval – ahogyan ezt a Kiss Controller esetében tették.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top