Aktuális

Rákvizsgálat mobillal

Amerikai kutatók olyan eszközön dolgoznak, amellyel 96 százalékos pontossággal megállapítható, hogy vannak-e rákos sejtek a vizsgált személy szervezetében. Ráadásul egy óra alatt megvan az eredmény egy okostelefonos alkalmazás segítségével.
Rákkutatás mobillal Angol kutatók arra keresik a választ, hogyan lehet mobil segítségével kimutatni a nemi betegségeket

A harvardi egyetem és a Massachusetts Institute of Technology kutatói dolgoznak a különleges detektoron, amely antitestek és mágneses részecskék segítségével térképezi fel az esetleges rákos sejteket a szövetben, amiből tűvel vesznek mintát. A diagnózis egy órán belül elkészülhet egy okostelefonos, például iPhone-os alkalmazás segítségével.

 
Forrás: dvice
Forrás: dvice

A jelenlegi, 84 százalékos pontossággal működő tesztekkel ellentétben a kutatók 96 százalékos pontosságot ígérnek a saját detektorukkal kapcsolatban. Ráadásul az egész eszközt 200 dollárból, azaz 40 ezer forintból hozták ki.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a „túl szép, hogy igaz legyen” kategóriájú fejlesztésből mikor lesz sorozatgyártás.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top