Aktuális

15 ezren szavaztak eddig az Elvis Presley térről

A legtöbben azt szeretnék, ha a rock and roll királyáról a Margit híd budai hídfőjénél neveznének el teret.

Péntek délig csaknem 15 ezren szavaztak a Budapest portálon arra, melyik fővárosi közterületet nevezzék el Elvis Presley amerikai énekesről; a legtöbb voksot eddig a Margit híd budai hídfője melletti terület kapta – közölte Schmidt Gábor főszerkesztő az MTI megkeresésére.

Az önkormányzat hivatalos oldalán szerdán 11 órakor kezdődött a szavazás; a polgárok 12 budapesti, eddig névtelen közterület közül választhatnak március 15-éig.

A(z) “Szerinted Elvis megérdemli, hogy teret nevezzünk el róla?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen!

Eddig messze a legtöbb szavazatot a II. kerületben található Margit híd budai hídfő kapta, összesen 3564-et; ez azt jelenti, hogy csaknem minden negyedik voksoló a forgalmas Duna-parti téren kíván emléket állítani a rock and roll királyának.

Népszerű még a szavazók körében a XII. kerületi Alkotás utca – Csörsz utca kereszteződése (a MOM Park előtti tér), valamint a VIII–IX. kerületi Ferenc körút – Üllői út kereszteződése; előbbire 2359, utóbbira 2060 szavazat érkezett.

A Budapest portálon úgy alakították ki az összesítő rendszert, hogy minden számítógépről csak egyetlen voksot tudjon fogadni.

Tarlós István főpolgármester szerdán jelentette be, hogy Elvis Presley-ről neveznek el teret, illetve útkereszteződést Budapesten, és díszpolgárrá is avatják, mert az 1956-os forradalom idején kiállt a magyarok mellett.
(MTI–Budapest.hu)

Rég hallottad Elvist? Segítünk emlékezni!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top