nlc.hu
Aktuális
Szigorú az új diszkórendelet

Szigorú az új diszkórendelet

Szigorítják a diszkók és egyéb zenés-táncos helyek működését. A diszkórendelet március 16-án lép életbe.
Az új diszkórendeletDiszkótragédia – A szétesés határai 

A korábbi működési engedély és bejelentési kötelezettség helyett március 16-tól rendezvénytartási engedélyhez kötik a zenés és táncos rendezvények szervezését. Ennek kötelező része egy részletes biztonsági terv, ami tartalmazza a szórakozóhely befogadóképességet, kiürítési, menekítési tervét és a biztonsági személyzet létszámát.

Szigorították az ellenőrzés szabályait is. A hatóságok a rendezvényeknek rendszeresen otthont adó helyszíneket évente legalább egyszer ellenőrizni fogják, illetve további két esetben rendezvény közben is kötelesek kiszállni. A hatóságok jogosultak a rendezvény azonnali felfüggesztésére, amennyiben jelentősen túllépik a biztonsági tervben rögzített befogadóképességet. Szintén erre jogosít az engedély és a biztonsági tervben meghatározott biztonsági személyzet hiánya.
A rendezők jogait védi, hogy korlátozhatják a fiatalkorúak belépését a rendezvényre, amennyiben előzetesen belépési korhatárt határoznak meg. Az alkoholfogyasztás ellenőrzését segíti, hogy karszalagokkal különböztethetik meg a rendezvényekre érkező fiatalkorúakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top