Aktuális

Szamócát az erkélyről

Játékos és egyben izgalmas kísérletre vállalkoztunk, amikor ezt az összeállítást kiterveltük. Hogyan lehet másfél, négy vagy tizennégy négyzetméteres balkonon, erkélyen zöldségeskertet létesíteni? És ne csak zöldség, de fűszernövény, esetleg gyümölcs is teremjen "birtokunkon"?

Szamócát az erkélyrőlHiggyék el nekem, lehet! Tevékenységünktől nem mennek csődbe a zöldség-gyümölcs árusok, viszont nekünk sem kell leszaladnunk egy csokor petrezselyemért, kaporért vagy pár szem paradicsomért, szamócáért, ha épp arra van szükség a vacsorához.

És miért vennénk molyirtót, ha az erkélyládában is megterem – például a levendula? Micsoda illatorgia lesz, amit a fűszernövények ontanak majd!

Megmaradhat erkélyünkön a muskátli, petúnia, begónia és a többi kedvenc, de mellettük termesszünk elő- vagy utónövényként, esetleg köztesként, cserépben vagy dézsában nevelhető haszonnövényeket! E kis füzetből az is kiderül, hogyan díszíthetjük balkonládánkat ehető virágokkal!

Tervezzük meg!

A balkon, a lodzsa vagy az erkély alapterülete adott, ehhez kell igazodnunk. Az ám, de van falfelület is! Ezeket is használjuk ki, hiszen nagy választék van falra szerelhető virágtartókból.

Szamócát az erkélyről

Tehát ha minden területet-felületet számba vettünk, írjuk össze e kisfüzetből, hogy mi az, amit feltétlenül szeretnénk ültetni! Mindenképpen hagyjunk annyi helyet, ahová elfér valami ülőalkalmatosság, hiszen közelről akarjuk élvezni a látványt, beszívni a balzsamos illatokat…

Szamócát az erkélyrőlA cikk nyomtatásban az e heti Nők Lapjában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Zöld kel-mezőkről álmodom
  • Forradalom a neten
  • Szex szülés után
  • Soma és Soma 
  • Miért keresnek rosszabbul a nők?
  • Szamócát az erkélyről
  • Rés a pajzson

Ha előfizetnél a hetilapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top